În momentul de față, ne putem face orice preparat de pe glob cu doar o cautare pe internet. Deseori, preparatele noastre tradiționale cu pui se regăsesc în alte culturi sub alte forme, exotice și chiar ieșite din tipare.
Wok-ul este deosebit și diferit de celelalte ustensile de gătit deoarece, având fundul bombat, concentrează căldura în interiorul său. Temperatura este una mare (230 de grade) și necesită o amestecare continuă a ingredientelor. Nu necesită mult ulei, iar datorită acestui aspect alimentele își păstrează proprietățile nutritive.
Unele legume se prepară mult mai repede atunci când sunt călite, de aceea este importantă ordinea în care acestea sunt puse în wok. De exemplu, ceapa este cunoscută pentru eliminarea mirosului pătrunzător și a aromei inconfundabile dacă este pusă la gătit prima, preparându-se foarte repede. De asemenea, ghimbirul și morcovul, fiind rădăcionase, necesită un timp mai îndelungat de preparare în detrimentul ardeiului și mangoului.
Sosul Hoi-Sin este un condiment folosit deseori în marinade, preparate stir-fry (precum cea prezentată acum) sau tocane. Acesta este o combinație de dulce, sărat și acrișor. Se recomandă folosirealui în cantități moderate, fiind un condiment cu gust puternic.
Fie că te afli foarte departe de Asia sau, din contră, familiar culturii acestora, întotdeauna poți aduce mica ta Asie la tine în bucătărie. Este un prilej bun de a-ți impresiona prietenii, dar mai ales pe tine, cu gusturi pe care nu le-ai mai întâlnit.
Mâncarea asiatică va avea o altă savoare cu un pui de țară LaProvincia! Schimbă gustul mâncării tale și alege varianta mai sănătoasă!