Mod de preparare cu pui în sos de cașcaval afumat
- Taie 1 piept de pui în două fileuri.
- Condimentează fileurile cu ¼ linguriță de chilli, sare și piper.
- Încinge o tigaie grill și adaugă 1 lingură de ulei de măsline.
- Pune pieptul de pui în tigaie, dă focul la intensitate medie și acoperă cu un capac.
- Gătește pieptul de pui câte 7-8 minute pe fiecare parte.
- Pune 200 ml de smântână lichidă într-o cratiță la foc mediu și încălzește-o bine, dar nu o fierbe.
- Adaugă 100 g cașcaval afumat ras și amestecă până ce se topește complet. Oprește focul dacă este nevoie.
- Taie 3 fire de ceapă verde rondele și adaugă-le în sos.
- Adaugă 5 linguri de lapte dulce.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Pune pieptul de pui în farfurie și învelește-l cu sos. Poftă bună!
Ponturi de bucătar pentru pui în sos de cașcaval afumat
- Sosul de cașcaval afumat poate fi pregătit din timp și păstrat la frigider după răcire, dar fără să adaugi ceapa verde. Ceapa o poți adăuga după încălzirea sosului.
- Dacă preferi alte tipuri de brânză, poți înlocui cașcavalul afumat. Orice tip de brânză care se topește bine poate fi folosit. Cașcaval normal, Emmentaler, Gouda și chiar Blue Cheese se potrivesc foarte bine.
- Dacă îți plac aromele puternice, poți folosi și alte verdețuri proaspete sau uscate precum mărarul, oregano sau chiar puțină mentă.
- Poți servi cu pâine proaspătă puiul în sos de cașcaval afumat.
- După ce scoți puiul din tigaie, acoperă-l cu folie de aluminiu să se păstreze cald.
- Servește la masa de prânz alături de o salată proaspătă.
- Dacă la masă sunt și copii, elimină praful de chilli de la pasul 2 și adaugă puțin oregano pentru un plus de aromă și gust.
Pui în sos de cașcaval afumat, simplu, rapid și gustos
Oricând ai chef de ceva gustos și rapid poți prepara acest pui în sos de cașcaval afumat pe care îl va aprecia toată lumea la masă. În aproximativ 30 de minute obții un prânz delicios și consistent care să te alimenteze cu energia necesară pentru restul zilei. Sosul de cașcaval afumat este un deliciu pe care nu îl poate refuza nimeni și are o textură cremoasă care îmbracă perfect carnea fragedă de pui. Apucă-te de gătit!