Slide Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Pui în wok cu sos de soia și mango

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
35 min.

Ingrediente Pui în wok cu sos de soia și mango

Rețetă pui colorat

În momentul de față, ne putem face orice preparat de pe glob cu doar o cautare pe internet. Deseori, preparatele noastre tradiționale cu pui se regăsesc în alte culturi sub alte forme, exotice și chiar ieșite din tipare.

Detalii mod de preparare rețetă Pui în wok cu sos de soia și mango

Mod de preparare pui în wok cu sos de soia și mango

  1. Spală și taie feliuțe 1 morcov, 1 ceapă albă, 1 ardei gras roșu, curăță2 cm rădăcină de ghimbir. Zdrobește4 căței de usturoi.
  2. Taie cubulețe un mango și 800 g piept de pui dezosat LaProvincia în fâșii.
  3. Încinge un wok cu 2 linguri de ulei, adaugă ceapa tăiată, amestecă 30 de secunde și adaugă apoi usturoiul și ghimbirul. După încă 30 de secunde adaugă morcovul și călește-l un minut.
  4. Adaugă 2 linguri de sos de soia și ardeiul gras feliat.
  5. Adaugă puiul împreună cu 2 linguri de sos Hoi Sin după o călire scurtă a legumelor. 
  6. Adaugă 1 mango tăiat cubulețe după 4-5 minute.
  7. Lasă totul pe foc timp de un minut și adaugă 2 cepe verzi tăiate subțire.
  8. Cheamă-i pe cei dragi la masa și suprinde-le papilele gustative!

 Sfat de bucătar pentru pui în wok cu sos de soia și mango

Wok-ul este deosebit și diferit de celelalte ustensile de gătit deoarece, având fundul bombat, concentrează căldura în interiorul său. Temperatura este una mare (230 de grade) și necesită o amestecare continuă a ingredientelor. Nu necesită mult ulei, iar datorită acestui aspect alimentele își păstrează proprietățile nutritive.

Unele legume se prepară mult mai repede atunci când sunt călite, de aceea este importantă ordinea în care acestea sunt puse în wok. De exemplu, ceapa este cunoscută pentru eliminarea mirosului pătrunzător și a aromei inconfundabile dacă este pusă la gătit prima, preparându-se foarte repede. De asemenea, ghimbirul și morcovul, fiind rădăcionase, necesită un timp mai îndelungat de preparare în detrimentul ardeiului și mangoului.

Sosul Hoi-Sin este un condiment folosit deseori în marinade, preparate stir-fry (precum cea prezentată acum) sau tocane. Acesta este o combinație de dulce, sărat și acrișor. Se recomandă folosirealui în cantități moderate, fiind un condiment cu gust puternic.

Călătorii pe tărâmuri îndepărtate la tine acasă

Fie că te afli foarte departe de Asia sau, din contră, familiar culturii acestora, întotdeauna poți aduce mica ta Asie la tine în bucătărie. Este un prilej bun de a-ți impresiona prietenii, dar mai ales pe tine, cu gusturi pe care nu le-ai mai întâlnit.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x