Slide

Pui picant cu ardei gras

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente Pui picant cu ardei gras

Pui picant cu ardei gras

Dacă ai poftă de ceva picant și cu un gust proaspăt și primăvăratic, puiul picant cu ardei gras este alegerea ideală. Carnea de pui fragedă, condimentată și ardeiul gras dulce, sotat reprezintă o combinație delicioasă. Se prepară rapid și fără eforturi supraomenești, iar rezultatul este demn de poză de revistă.

Detalii mod de preparare rețetă Pui picant cu ardei gras

Mod de preparare pui picant cu ardei gras

  1. Curăță 450 g pulpe de pui dezosate LaProvincia. 
  2. Taie pulpele în bucăți egale de 2-3 cm și pune carnea într-un bol.
  3. Adaugă peste carne 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de boia iute, sare după gust, piper după gust, 1 cățel de usturoi pisat și amestecă până ce tot puiul este acoperit.
  4. Pune puiul într-o tigaie încinsă și rumenește-l pe fiecare parte câte 4-5 minute, apoi scoate-l pe o farfurie.
  5. În tigaia din care ai scos puiul adaugă 2 ardei grași roșii tăiați grosier, în bucăți de 2-3 cm și sotează-i la foc mediu pentru 2-3 minute.
  6. Adaugă puiul rumenit în tigaie, amestecă, acoperă cu un capac și lasă la foc mic pentru încă 5-6 minute.
  7. Presară ½  legătură de pătrunjel tocată mărunt.
  8. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru pui picant cu ardei gras

  • Poți ajusta cantitatea de boia iute folosită în funcție de preferințele tale sau poți folosi chilli pentru un preparat și mai picant.
  • Dacă îți place mâncarea condimentată, dar nu extrem de picantă, poți elimina complet boiaua iute și poți folosi ghimbir, boia dulce și o cantitate mai mare de usturoi.
  • Poți folosi ardei gras verde sau galben pentru un preparat cu aspect colorat.
  • Pentru o notă ușoară de dulceață, poți folosi ardei roșii capia și o linguriță de miere când condimentezi puiul.
  • Puiul picant cu ardei gras poate fi servit cu o garnitură de orez simplu, cartofi natur sau piure de cartofi.
  • Dacă îți place mai mult pieptul de pui, îl poți folosi pentru această rețetă în locul pulpelor.
  • Poți transforma acest preparat într-unul cu specific asiatic dacă adaugi peste pui 2-3 linguri de sos de soia înainte de a-l găti, iar la final presari semințe de susan.
  • Un sos de iaurt sau smântână cu puțin usturoi se potrivește de minune.

Pui picant cu ardei gras, fraged și condimentat

Pe lângă gustul aromat și proaspăt pe care îl are preparatusl, timpul de gătire este foarte scurt. În doar 30 de minute pregătești o masă de prânz sau o cină gustoasă incredibil de gustoasă. Ajustează cantitate de boia iute după gust și savurează fiecare bucățică.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x