Mod de preparare: Pui roşu cu usturoi şi parmezan
Creează un preparat cu piept de pui pentru un Halloween îngrozitor de apetisant.
- Taie 2 bucăţi de piept de pui LaProvincia pe mijloc, pentru ca rezultatul să fie în formă de fluture.
- Toacă 5 căţei de usturoi și călește-i într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline.
- Unge puiul cu conţinutul unui pachet de vopsea alimentară roşie pe ambele părţi şi adaugă-l în tigaie.
- Lasă puiul să se rumenească pe fiecare parte câte 10 minute, la foc mic.
- Adaugă câte 3 picături de vopsea alimentară neagră aleatoriu pe fiecare bucată de piept de pui.
- Rade parmezan pe fiecare parte a pieptului de pui şi condimentează cu sare şi piper.
- Acoperă totul cu un capac şi lasă la gătit pentru încă 10 minute pe fiecare parte, timp în care brânza şi usturoiul se colorează.
- Pune totul în farfurie şi sperie-i pe cei mici!
Ponturi de bucătar pentru pui roşu cu usturoi şi parmezan
- Cum trebuie să arate puiul la final? Ca o pereche de plămâni arşi.
- Puiul gătit sub capac ar trebui să îşi lase zeamă, din care se formează o cantitate foarte mică de sos. Dacă acest lucru nu se întâmplă, poţi completa cu ½ cană de apă.
- Simţi nevoia completării cu un sos? Amestecă sos Alfredo pentru paste cu ciuperci într-o tigaie, încălzeşte totul, adaugă noodles sau macaroane negre şi adaugă parmezan atunci când adaugi sosul în farfurie.
- Dacă vrei să ţii pieptul de pui la marinat, nu uita să îl cureţi bine înainte să îl prepari. Prezenţa anumitor substanţe din marinadă poate să afecteze aderenţa colorantului alimentar.
Pui cu usturoi şi parmezan, sângeros şi negru
Ai mâncat vreodată piept de pui care arată ca nişte plămâni sângeroşi cu parmezan aproape negru? Nici cei mici? Atunci de Halloween-ul acesta veţi avea o premieră culinară înfricoşătoare.