Pui thailandez cu busuioc și caju

De puiul gătit în stil thailandez nu ai poftă în fiecare zi. Dar când îți amintești de gustul sărat al sosului de pește amestecat cu prospețimea dată de zeama de limetă, îți zboară gândul direct la puiul thailandez cu busuioc și caju.

Rețeta de pui thailandez cu busuioc și caju are nevoie de 30 de minute din timpul tău ca să te răsplătească cu arome complexe, gust și culoare. O prepari relativ ușor și, după ce o încerci o dată, cauți motive, momente și ocazii să o gătești din nou. 

Totul despre puiul thailandez cu busuioc și caju

Gastronomia thailandeză este una dintre cele mai populare bucătării internaționale, împreună cu cea chinezească, indiană, franțuzească și italiană. Recunoști mâncărurile cu specific thailandez după mixul unic al celor 5 gusturi principale – dulce, acru, amar, sărat și picant. Carnea de pui ”îmblânzește” celelalte ingrediente și le oferă consistența de care au nevoie pentru a deveni o masă completă.

Din rețeta de pui thailandez cu busuioc și caju rezultă 4 porții gustoase și bogate în vitamina C. Tentant datorită ansamblului de culori, preparatul are succes de fiecare dată când este pus pe masă. Pentru siguranță, poți întreba mesenii dacă tolerează ardeii iuți sau sosul de pește. 

Puiul thailandez se prepară rapid și ușor. Ai nevoie să ai câteva ustensile de bucătărie în apropiere, însă pașii sunt ușor de urmat și de pus în practică. În 30 de minute sunt gata toate ingredientele. După ce ai pregătit mâncarea ai nevoie doar să o lași 10 minute la răcit și altfel, te bucuri de un gust uniform.  

Ai pregătit până acum pui thailandez cu busioc și caju? Hai să vezi din rețeta noastră video cât de simplu este de gătit acest preparat delicios!

Tips & tricks

★ În locul unei lingurițe de busuioc uscat poți folosi 5 – 7 frunze de busuioc proaspăt, tocate mărunt. Nu uita că este nevoie de o cantitate mai mică de frunze decât cantitatea de busuioc uscat. Prin uscare, aroma unei plante devine și mai intensă.

★ Ce garnitură poți utiliza pentru acest preparat thailandez? Alege să servești puiul cu busuioc și caju împreună cu orez brun, deoarece absoarbe sosul și îi oferă echilibru. Poți opta și pentru o salată proaspătă cu multe ierburi, care scot la iveală și mai mult cât de sănătos este acest preparat.

★ Dintr-o porție de 362 de calorii te poți bucura de legume, carne și un aport natural de grăsimi. Deși nu este unul dietetic în sine, acest preparat este sărac în calorii și poate fi considerat o masă independentă. În plus, puiul thailandez cu busuioc și caju nu conține gluten și nici lactate. 

★ Îți recomandăm să nu lași puiul la marinat înainte să îl pregătești, deoarece gustul final al preparatului poate fi alterat de prezența ingredientelor din marinadă. Frăgezimea cărnii se va vedea din mixul cu sosul delicios. 

★ Dacă puiul thailandez ți se pare prea picant și ți-ai dori să modifici puțin rețeta, îți recomandăm să înlocuiești ardeiul roșu cu ardei kapia. Poți adăuga broccoli, mai multă ceapă și dovleac. Melasa poate fi substituită cu sirop de arțar. 

Ingrediente

Alte rețete video

Piept de pui cu sos de mango

Pui cu sos de caise

carne-tocata

Pui de tara LaProvincia


Hrăniți dintr-o agricultură proprie responsabilă, puii LaProvincia oferă o carne gustoasă autentică. Oferim o gamă largă de produse din carne de pui pentru a face față și celor mai creativi pricepuți în ale gastronomiei.

Mereu interesați în selecționarea cu atenție și ambalarea la cele mai înalte standarde a produselor noastre, aducem un aport în dezvoltarea tehnologizării producției de carne de pui.

Alege, gătește, mănâncă! Poftă bună!

Vezi toate produsele

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase