- Fierbe 2 ouă până când gălbenușul se întărește și lasă-le să se răcească.
- Curăță, spală și lasă la scurs 400 g ficăței de pui LaProvincia. Apoi, prăjește-i în ulei de măsline și un sfert de linguriță de unt.
- Completează cu apă până când ficățeii sunt gata. Lasă-i să se adapteze la temperatura camerei într-o farfurie. Adaugă sare și piper.
- Curăță 250 g ciuperci champignon și taie-le felii. Unge rezultatul cu ulei de măsline și un sfert de linguriță de unt. Rumenește-le puțin.
- Toacă 250 g mușchiuleț de pui LaProvincia și unge carnea cu ulei de măsline. Apoi, rumenește totul. Completează cu puțină apă și adaugă sare, piper și 2 lingurițe de boia de ardei dulce.
- Toacă 1 legătură de ceapă verde, 1 legătură de mărar și 1 legătură de pătrunjel. Taie mărunt 1 legătură de usturoi.
- Amestecă ciupercile, ficățeii și verdeața într-un bol. Adaugă 5 ouă crude bătute și cele 2 ouă fierte, tăiate în cubulețe. Apoi, amestecă pentru 3-5 minute și adaugă sare și piper. Completează cu 1 linguriță de rozmarin și 1 linguriță de curry.
- Pregătește 1 pui grill LaProvincia, eliminând osul pieptului, târtița și eventuale organe.
- Unge interiorul puiului cu zeama de la o lămâie. Adaugă umplutura în pui cu lingura.
- Atunci când spațiul s-a umplut, coase pielea cu ață alimentară. Leagă ciocănelele și aripioarele. Apoi, preîncălzește cuptorul.
- Taie 1 ceapă în bucăți cât mai mici și 1 morcov în rondele și pune-le într-o tavă de cuptor. Completează cu 10-12 bețe de frigărui puse în zig-zag, astfel încât să susțină puiul.
- Pune puiul în tavă cu aripioarele orientate în jos.
- Unge puiul cu ulei de măsline. Adaugă 2 linguri de ulei de măsline și completează cu o cană de apă.
- Acoperă totul cu folie de aluminiu și lasă tava în cuptor pentru 40 de minute, la 200 grade.
- Scoate folia de aluminiu și lasă puiul pentru încă 30 de minute în cuptor. Stropește puiul cu sosul din tavă, la fiecare 10 minute.
- Lasă puiul la răcit pentru 10-15 minute.
Ponturi de bucătar pentru pui umplut la cuptor
- Patul de legume pe care va sta puiul depinde de tine. Poți să îl elimini de tot (atâta timp cât păstrezi bețele de frigărui și ungi tava bine cu ulei) sau poți să completezi cu rădăcină de pătrunjel și cartofi tăiați cubulețe pe care, apoi, îi servești ca garnitură.
- Dacă sosul a ieșit prea gros, îl poți drege adăugând un pahar de vin alb demisec.
- Puiul umplut la cuptor se potrivește cu o garnitură de ciuperci sote ori salată verde.
- Dacă vrei ca pielea puiului să fie și mai rumenită, îți recomandăm să ungi exteriorul puiului cu zeamă de lămâie.
- Poți adăuga umplutură și în zona dintre pielea și carnea de pe spatele puiului – atâta timp cât izolezi puiul de tava de cuptor.
- Atunci când îl servești, taie puiul în felii, începând cu pieptul.
- Pentru ca umplutura să fie mai consistentă, poți adăuga orez sau pâine înmuiată în lapte și tăiată în bucățele.
Pui umplut la cuptor, bun pentru servire
Vrei să încerci rețeta de pui umplut la cuptor? Rezervă-ți circa două ore pentru gătit și încă o zi, ca să primești laude pentru un preparat așa delicios.
Rețeta de pui umplut la cuptor este varianta mult mai delicioasă a puiului la rotisor. Cu alte cuvinte, o poți mânca la cina din orice zi a săptămânii.