Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente rețeta Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 6 pulpe de pui LaProvincia
  • 1 kg cartofi noi
  • 4 fire de usturoi verde
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 ardei iuți roșii
  • 2 fire de ceapă verde sau 2 cepe mici
  • 15 g unt
  • 150 ml apă
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • sare
  • piper

Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

Acest preparat este atât de bun, încât este greu de descris. Pulpele de pui sunt suculente în interior, iar pielea lor este puțin crocantă și aromată, iar cartofii noi au un gust mai mult decât bun când sunt gătiți astfel. Dacă mai pui și că se prepară ușor și repede, atunci poți să zici că ai găsit rețeta perfectă.

Detalii mod de preparare rețetă Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

Mod de preparare a pulpelor de pui cu cartofi noi la cuptor

  1. Curăță 1 kg de cartofi noi folosind un burete curat aspru sau râcâind ușor cu un cuțit. Spală-i bine pentru a îndepărta cojile formate. 
  2. Taie în felii 2 ardei iuți roșii și pune-i deoparte. 
  3. Toacă 4 fire de usturoi verde și pune-le deoparte. 
  4. Taie 2 fire de ceapă verde sau 2 cepe mici.
  5. Amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu 1 linguriță de busuioc uscat.
  6. Condimentează cu sare și piper 6 pulpe de pui LaProvincia.
  7. Dacă este nevoie, taie cartofii în jumătăți. Dacă sunt mici, îi poți lăsa întregi.
  8. Presară puțină sare peste cartofi.
  9. Pune într-o tavă de cuptor cartofii și pulpele, iar deasupra lor uleiul de măsline cu busuioc.
  10. Adaugă ardeii iuți, ceapa și usturoiul verde. Amestecă bine toate ingredientele.
  11. Taie în felii 15 g unt și pune-l în tavă, la distanțe cât se poate de egale.
  12. Adaugă 150 ml de apă în tavă.
  13. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius timp de 50 minute sau până când carnea și cartofii se rumenesc. 
  14. Nu uita să verifici constant și să întorci cartofii și carnea de pui atunci când este nevoie.
  15. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru pulpe de pui cu cartofi la cuptor

  • Dacă nu vrei un preparat picant, renunță la ardeii iuți.
  • Dacă ai cartofi mici, îți recomandăm să îi pui în cuptor la aproximativ 15 minute după ce ai pus carnea. Cartofii noi se gătesc repede, iar dacă sunt mici riști să obții pulpe de pui cu piure aromat la cuptor.
  • Dacă ești la dietă, renunță la unt și folosește o singură lingură de ulei.
  • Terenul tău de joacă este dulapul cu condimente. Poți să adaugi boia sau cimbru dacă îți place, poate chiar puțin rozmarin.
  • Dacă folosești ceapă uscată sau usturoi cu coajă, nu le curăța. Spală-le bine și pune-le în tavă așa cum sunt. Vei obține un gust minunat. 

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor, gustos și ușor de făcut

Acest preparat are un gust foarte bun și nu necesită mult efort pentru gătire. Practic pui toate ingredientele la cuptor și aștepți să fie gata. Atunci când ai poftă de ceva gustos, dar nu ai energie să gătești, această rețetă te va salva.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x