Mod de preparare rețetă pulpe de pui cu muștar, miere și morcovi caramelizați
Adu mai multă savoare la preparatul de la prânz, cu un pui delicios, cu morcovi și miere.
- Spală 6 pulpe de pui LaProvincia și masează-le cu ulei, sare, piper și cimbru. Pune pulpele într-o tavă pentru cuptor unsă în prealabil cu ulei.
- Amestecă 1 lingură de miere cu 1 linguriță de muștar Dijon, adaugă 1 lingură de suc de lămâie, 10 g boia și 3 căței de usturoi pisați. Cu ajutorul unei pensule, unge copănelele de pui cu sosul preparat anterior. Dacă vrei ca pulpele să fie puțin picante, poți să adaugi și boia iute.
- Încinge cuptorul la 180 de grade. Pune tava cu pulpele de pui în cuptor. Adaugă 1 ceașcă de apă și lasă totul la gătit timp de 30 de minute sau până când se rumenesc pulpele.
- Spală bine 700 g morcovi. Pune într-o tigaie încinsă 50 g de unt și o linguriță de ulei de măsline. Adaugă morcovii imediat ce s-a topit untul. Pune un capac deasupra și lasă tigaia pe foc timp de 10 minute, amestecând din când în când. Condimentează cu sare, piper și cimbru.
- Bucură-te de această rețetă în timp ce vizionezi un film împreună cu prietenii!
Ponturi de bucătar pentru pulpe de pui cu muștar, miere și morcovi
Pulpele de pui cu muștar, miere și morcovi merg perfect cu o salată de rucola și spanac.
Poți să acoperi tava din cuptor cu folie de aluminiu pentru a obține pulpe fragede.
Dacă nu ai muștar Dijon în casă, cel clasic este aproape la fel de bun pentru glazură.
Ca desert îți recomandăm un cheesecake cu fructe de pădure.
Pulpe de pui cu muștar, miere și morcovi caramelizați, bune de te lingi pe degete
Morcovii gratinați sunt perfecți ca garnitură pentru că sunt ușori, dar totuși consistenți și aromați.
Acest fel de mâncare te face să îți iei la revedere de la tacâmuri și să înfuleci fără rușine.
Prietenii vor aprecia cu siguranță atât mâncarea delicioasă din pui, cât și timpul petrecut împreună.