Slide

Pulpe de pui la cuptor crocante

Dificultate
Mică
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente Pulpe de pui la cuptor crocante

Pulpe de pui la cuptor grase și crocante

Ai chef de niște pulpe de pui la cuptor crocante, dar ți se pare că nu ai timpul necesar pregătirii lor? Pulpele sunt gata într-o oră, timp în care îți poți plănui alte activități. Ce zici, faci o cină delicioasă?

Detalii mod de preparare rețetă Pulpe de pui la cuptor crocante

Mod de preparare pulpe de pui la cuptor crocante

  1. Presară sare și piper pe 4 copănele de pui LaProvincia.
  2. Zdrobește 3 căței de usturoi.
  3. Pune 1,5 linguri de muștar într-un castron și amestecă cu 2 linguri de ulei până când obții o pastă omogenă. Completează cu usturoiul zdrobit.
  4. Zdrobește 3 linguri de fulgi de porumb cu un făcăleț. Amestecă totul cu ½ linguriță de boia dulce, ¼ linguriță de cimbru și 2 linguri de făină.
  5. Trece fiecare copănel prin amestecul cu muștar, scutură puțin excesul și apoi dă pulpa prin amestecul cu fulgi de porumb.
  6. Preîncălzește cuptorul.
  7. Pune pulpele pe foaie de copt, într-un vas de cuptor și lasă-le la rumenit pentru 45 de minute. După 20 de minute, întoarce pulpele ca să se coacă uniform.
  8. Lasă pulpele pentru 3-5 minute la răcit și bucură-te de gustul crocant!

Ponturi de bucătar pentru pulpe de pui la cuptor crocante

  • Pulpele de pui la cuptor se potrivesc cu cartofii wedges sau prăjiți, piure de cartofi sau legume, risotto sau salată proaspătă.
  • Copănelele sau pulpele inferioare sunt delicioase în această rețetă. Însă, poți prepara meniul crocant și folosind pulpe superioare sau dezosate. Pentru că osul este un bun conductor termic, pulpele dezosate vor fi gata cu 5-10 minute mai devreme decât în cazul rețetei noastre.
  • Poți încerca această rețetă și cu aripioare de pui, însă îți recomandăm să scazi timpul de coacere cu 15-20 de minute.
  • Vrei ca pulpele să fie picante? Înlocuiește boia de ardei dulce cu boia de ardei iute și savurează gustul înțepător.
  • Nu acorda prea multă atenție procesului de zdrobire a fulgilor de porumb. Ei trebuie zdrobiți grosier, ca să obții acea crustă specială. Dacă îi zdrobești în blender, crusta va fi mai subțire și aproape deloc crocantă.
  • Un rezultat similar al crustei îl poți obține folosind pesmet, în loc de fulgi de porumb. Însă crusta va fi, din nou, mai subțire.
  • Înainte să prepari rețeta, poți lăsa puiul într-o marinadă pe bază de iaurt.

Pulpe de pui la cuptor crocante, bune la ceas de seară

Rețeta de pulpe de pui la cuptor crocante este ușor de preparat și se potrivește oricărei seri în care vrei să mănânci ceva consistent, delicios și sănătos. Sub crusta crocantă, pulpele sunt suculente și aromate.

Pulpele crispy făcute de tine vor fi atât de gustoase încât vei renunța la varianta lor prăjită în ulei din fast-food-uri. Cei mici și cei mari adoră astfel de mâncăruri, așa că succesul rețetei este aproape garantat. Restul depinde de iscusința ta.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție