Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Pulpe de pui la slow cooker

Dificultate
MICA
Timp de preparare
320 min.

Ingrediente Pulpe de pui la slow cooker

Pulpe de pui la slow cooker

Idealul oricărui bucătar care gătește pui este să obțină o carne fragedă și bine aromată, ce se desprinde rapid de pe os. Pulpele de pui gătite la slow cooker sunt o bunătate de preparat, ce merită să ocupe felul principal la mesele tale. Gătește pulpe la slow cooker pentru a te bucura de aroma intensă a puiului și textura fină a cărnii, obținute datorată timpului îndelungat de gătit. Încearcă și tu această rețetă pentru că merită timpul așteptat!

Detalii mod de preparare rețetă Pulpe de pui la slow cooker

0 0 votes
Nota

Mod de preparare pentru pulpe de pui la slow cooker

  1. Spală 1 caserolă de pulpe de pui LaProvincia. Dacă obișnuiești să gătești puiul direct, sari peste acest pas.
  2. Prepară marinada pentru pui din zeama de la ½ lămâie, 5 linguri ulei de măsline, cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, sare și piper după gust. Zdrobește cățeii de la 1 căpățână de usturoi și adaugă-i în marinadă.
  3. Masează pulpele de pui pe toate părțile cu mixul obținut. Pune pulpele într-un bol, acoperă-l cu folie alimentară și lasă puiul la marinat 30 de minute.
  4. Curăță și spală 500 g cartofi. După ce ai terminat, taie-i în cuburi cu latura de aproximativ 3 cm.
  5. Pune cartofii într-un bol, adaugă deasupra 50 g unt, sare și ierburi aromatice după gust și amestecă pentru a-i condimenta bine.
  6. Pregătește slow cooker-ul pentru gătit. În vas trebuie să pui prima dată cartofii cuburi iar deasupra așezi bucățile de carne. 
  7. Stropește pulpele cu 1 ceașcă de apă și așază capacul peste slow cooker.
  8. Selectează modul slow al aparatului tău de gătit, setează timpul de 5 ore și temperatura aferentă cărnii de pui.
  9. După 5 ore, pulpele de pui sunt gata. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru pulpe de pui la slow cooker

  • Pentru ca pulpele să se gătească așa cum trebuie, asigură-te că ingredientele din vasul slow cooker-ului nu depășesc ¾ din volumul acestuia.
  • Dacă vrei, poți adăuga lângă cartofi și alte legume: broccoli, ciuperci, dovlecei, vânătă.
  • Cu cât puiul stă mai mult la slow cooker, cu atât carnea va fi mai bine întrepătrunsă. Dacă vrei o consistență mai dură, lasă puiul la gătit mai puțin timp. Adaptează timpul de gătit în funcție de aparatul folosit.
  • Pentru această rețetă poți folosi o combinație de pulpe, aripi și piept sau poți găti un pui întreg.
  • Asigură-te că planifici această rețetă din timp, fiindcă ai de așteptat câteva ore pentru a fi gata. Pune puiul la gătit de dimineață dacă vrei să fie gata până la prânz, iar în timp ce îți rezolvi treburile prin casă, rețeta se gătește singură.
  • Pentru un plus de aromă adaugă și alte ierburi sau verdețuri. Alege singur combinația de condimente pentru marinadă și pentru legume în funcție de preferințe. Rolul acestora este de a aroma ingredientele principale, oferindu-le astfel savoare. Folosește condimente picante precum chilli sau fulgi de ardei iute, condimente cu gust exotic precum turmericul sau condimente cu gust ușor dulceag, precum boia dulce. Astfel, îți poți personaliza preparatul și îi poți oferi o notă deosebită, specifică ție!
  • Servește pulpele de pui la slow cooker cu murături, castraveți în oțet, mămăliguță caldă, sos de maioneză, sos de usturoi, salată de crudități, salată de varză cu oțet sau o altă garnitură fresh pentru că puiul se potrivește perfect cu aceste tipuri de gusturi: acrișoare, sărate și picante.
  • La slow cooker gustul se dezvoltă în timp, de aceea este necesar să setezi o temperatură joasă de gătire, sub 100°C sau o temperatură apropiată de această valoare. Dacă aparatul tău de gătit nu are un program special pentru pui, setează temperatura la 100°C.
  • Pentru a ști că puiul este gata și rețeta a ieșit perfect, fii atent la aceste indicii: carnea se desprinde ușor de pe os, este bine întrepătrunsă, și-a schimbat culoarea, s-a rumenit și este moale. Pulpele de pui LaProvincia se potrivesc de minune cu slow cooker-ul, așa că rețeta va fi un succes!

Pulpe de pui la slow cooker, frăgezime și aromă pentru mesele tale

Cu această rețetă obții un preparat gustos, fraged și cu textură cremoasă. Carnea de pui este fibroasă, dar după ce o gătești la slow cooker se va desprinde mult mai repede, fiind ușor de mărunțit. Gătește și tu rețeta de pulpe de pui la slow cooker și vei vedea că puiul poate avea arome diferite de fiecare dată când îl gătești. Metoda de gătit schimbă aroma puiului, însă acesta va rămâne la fel de savuros. 

Experimentează în bucătărie și descoperă noi metode de preparare cu un pui LaProvincia!

Produsele LaProvincia
Pui crescut la sol
Mici de pui
Află mai multe
Pui de curte
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x