Pulpe de pui la tigaie

Dificultate
Mică
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente rețeta Pulpe de pui la tigaie

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pachet copănele de pui LaProvincia
  • 5 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 lingură boia dulce
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pulpe de pui la tigaie, făcute pe fugă

Este atât de simplu să gătești pulpe de pui la tigaie. În nici măcar o oră ai pe farfurie carne bine rumenită, aromată și gustoasă. În plus, poți să le mănânci simple sau cu garnitură.

Detalii mod de preparare rețetă Pulpe de pui la tigaie

Mod de preparare pulpe de pui la tigaie

  1. Pune 3 linguri de ulei într-o tigaie, la foc mediu. Atunci când uleiul s-a încins, adaugă 5 copănele de pui LaProvincia.
  2. Micșorează focul, acoperă pulpele cu un capac și lasă-le la prăjit pentru 15 minute.
  3. După ce timpul a expirat, întoarce pulpele și mai lasă-le pentru 15 minute.
  4. Între timp, taie 2 cepe medii și 5 căței de usturoi în felii.
  5. Distribuie 1 lingură boia de ardei dulce peste pulpe, împreună cu ceapa și usturoiul.
  6. Lasă amestecul la prăjit pentru 3-5 minute, în funcție de cât de crocante vrei pulpele.
  7. Amestecă ușor și întoarce carnea pe partea cealaltă. Las-o în tigaie pentru încă 3-5 minute.
  8. Scoate pulpele pe un șervețel de bucătărie și adaugă-le sare și piper. Lasă-le la răcit pentru câteva minute.

Ponturi de bucătar pentru pulpe de pui la tigaie

  • Știi deja rețeta și parcă ai vrea ca pulpele de pui la tigaie simple să fie, totuși, diferite? Lasă ceapa să se facă cu 5-10 minute în plus. Ea va lăsa o zeamă care apoi, în lipsa capacului, se va evapora. Însă, va trebui să adaugi usturoiul atunci când zeama lăsată este aproape scăzută.
  • Opțional, poți adăuga o jumătate de lingură de boia de ardei iute, dacă vrei ca preparatul să aibă un gust mai îndrăzneț.
  • Poţi pregăti pulpe cu o crustă gustoasă, dar puţin rumenită dacă alegi să foloseşti o tigaie mai groasă decât cele clasice.
  • Aceste pulpe de pui înăbușite la tigaie pot fi consumate la prânz sau seara, în zilele de weekend sau atunci când nu ai suficient timp pentru un meniu mai complex.
  • Dacă vrei ca pulpele să aibă și un sos, poți adăuga apă și o cană de suc de roșii. La alegere, poți adăuga legume precum ciupercile sau ardeii grași.
  • Ca garnituri, îți recomandăm cartofii natur, piureul de morcovi sau salata proaspătă ori de murături.
  • Față de pulpele de pui la cuptor, acestea capătă o crustă mai crocantă, păstrându-și suculența în interior.    

Pulpe de pui la tigaie, bune de luni până duminică

Știi acele seri din cursul săptămânii când vrei să gătești ceva ușor, dar nu ai timp să faci un sos sau un preparat complex? Rețeta de pulpe de pui la tigaie înseamnă o masă aromată, de care cei dragi se vor bucura.

Rețeta este și una necostisitoare, pentru că majoritatea ingredientelor probabil că deja se află în bucătăria ta. Rămâne doar să bifezi pulpele și timpul tău liber.

 

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.