Slide

Pulpe de pui thailandeze la grătar

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
30 mins

Ingrediente Pulpe de pui thailandeze la grătar

Pulpe de pui thailandeze bronzate

Ai mâncat pulpe de pui thailandeze la grătar? Ți le recomandăm pentru gustul unic și ușurința cu care le vei prepara. Deși implică și un proces de marinare, această rețetă este simplă, iar rezultatul miroase apetisant!

Detalii mod de preparare rețetă Pulpe de pui thailandeze la grătar

Mod de preparare a a pulpelor de pui thailandeze

  1. Toacă 5 căței de usturoi, frunzele din ½ cană de coriandru proaspăt și 1 bucată  mică de ghimbir proaspăt.
  2. Amestecă  într-un bol ⅔ din cantitatea de frunze de coriandru cu ghimbirul, usturoiul, 1 ½ linguri de sos de soia, 1 ½ lingură sos de pește, 1 ½ lingură zahăr brun și 1 1 /2 cană ulei de măsline.
  3. Adaugă 6 copănele de pui LaProvincia.
  4. Toarnă amestecul într-o pungă cu fermoar și lasă totul la marinat pentru 3-8 ore.
  5. Lasă grătarul să se preîncălzească. Pune puiul pe grătar înspre final sau pe margini și lasă-l pentru 4-5 minute pe fiecare parte.
  6. În timp ce puiul se pregătește, taie în felii 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras verde și un morcov.
  7. Pune legumele pe grătar și lasă-le 1-2 minute sau până când se rumenesc.
  8. Plasează legumele rumenite pe farfurie și adaugă-le puțină sare. Pune pulpele pe patul de legume și completează cu frunzele tocate de coriandru rămase.
  9. Servește în natură, alături de cei dragi!

Ponturi de bucătar pentru pulpe de pui thailandeze la grătar

  • Cum știi că puiul la grătar este gata? Atunci când carnea nu mai are nicio urmă de roz.  
  • De ce este important să pui puiul pe final sau pe marginile grătarului? Pentru că ai nevoie să fie suculent. Carnea pusă pe grătar atunci când jarul este cel mai puternic va deveni crocantă la suprafață și nefăcută în interior.
  • Dacă preferi mâncărurile picante, poți adăuga ardei iute mărunțit.
  • Legumele servesc ca garnitură, iar poziționarea lor sub carnea de pui le îmbogățește aroma. Îți recomandăm să le tai pe lungime, ca să le poți alege și mânca cu mâna.

Pulpe de pui thailandeze la grătar, bune l aumbră

Rețeta de pulpe de pui thailandeze poate fi potrivită unui grătar cu o gașcă nouă de prieteni sau alături de cei cu care te distrezi aproape în fiecare weekend. O poți păstra pentru o ocazie specială sau o poți pune pe masă la următoarea ieșire.

Simplă și bogată în gust, arome și culoare, rețeta dă rezultate savuroase pe care cei dragi abia așteaptă să le încerce. Nu uita doar să ajustezi cantitățile ingredientelor în funcție de numărul mesenilor!

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție