Mod de preparare rulou din piept de pui crescut la sol
- Curăță 1 piept de pui crescut la sol LaProvincia de os și piele și taie-l felii, ca pentru șnițele.
- Bate feliile de carne și adaugă-le, apoi, sare și piper.
- Taie 1 legătură de ceapă verde și toacă mărunt 1 ardei iute. Călește-le pe cele două, împreună cu piperul pentru circa 7 minute.
- După ce oprești focul, adaugă 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt, 1 ¼ căni de spanac tocat și 200 g mozarella tăiată cubulețe.
- Întinde carnea pe un tocător de lemn, distribuie uniform amestecul prăjit și rulează carnea cu grijă. Fixează ruloul cu scobitori sau ață.
- Preîncălzește cuptorul.
- Amestecă albușurile de la 2 ouă cu o linguriță de apă într-un bol.
- Pune 6 linguri de pesmet într-o farfurie.
- Dă rulourile prin albușuri, apoi prin pesmet și aranjează-le într-o tavă antiaderentă acoperită cu hârtie de copt. Lasă rulourile de pui la cuptor pentru 30 de minute.
- Scoate rulourile din cuptor și bucură-te de gust!
Ponturi de bucătar pentru rulou din piept de pui crescut la sol
- Pieptul de pui se bate într-o pungă de plastic închisă ermetic, pentru a evita desprinderea unor bucăți de carne și împrăștierea lor.
- Ruloul de pui se poate face și cu bacon și cașcaval, ciuperci și brânză și mărar, dar și în multe alte combinații, în funcție de preferințele tale.
- Dacă vrei ca crusta ruloului să fie mai crocantă, poți să bați ouăle în întregime, fără să separi gălbenușurile.
- Există și varianta de prăjire a rulourilor. Însă, pentru ca preparatul să fie cu adevărat sănătos, îți recomandăm să îl faci la cuptor.
- Rulourile pot fi servite simple, ca aperitive, sau alături de o garnitură ușoară, din legume. Îți recomandăm să încerci și salata proaspătă sau murăturile lângă acest delicios preparat.
- Fasolea verde cu usturoi este o garnitură delicioasă pentru rulourile de pui, atunci când vrei să le servești la cină.
- Dacă vrei să repeți rețeta, dar să aibă un colorit diferit, poți să completezi cu un ardei kapia și să înlocuiești pătrunjelul cu mărarul.
- Nu uita să îndepărtezi ața sau scobitorile, atunci când servești rulourile, ca să eviți accidentele.
Rulou din piept de pui, bun la petreceri
Rulourile pot fi pregătite pentru prânz, cină, ca aperitive sau pentru pachetele celor mici. Toți cei ai casei vor savura delicioasa ta idee.
Rețeta de rulou din piept de pui crescut la sol este adesea folosită de gazdele petrecerilor, care vor să pună pe masă aperitive. Tu o poți pregăti oricând vrei să gătești un preparat jucăuș și savuros.
Poftă bună!