Salată boeuf cu pui

Dificultate
Medie
Timp de preparare
165 min.

Ingrediente rețeta Salată boeuf cu pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui întreg cu os și piele LaProvincia
  • 2 cartofi
  • 250 grame mazăre
  • 6 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 3 castraveți murați
  • 5 ouă
  • ½ lămâie
  • ½ linguriță muștar
  • ulei
  • sare
  • piper

Salată boeuf cu pui pus la îngrășat

Oricum alegi să o scrii, salata boeuf cu pui este un deliciu pe mesele de Sărbători.

Detalii mod de preparare rețetă Salată boeuf cu pui

  1. Curăță, taie cubulețe și fierbe 2 cartofi. În paralel, fierbe 250 g de mazăre. În timp ce ingredientele se prepară, stoarce zeama de la ½ lămâie.
  2. Într-o altă cratiță, fierbe 4 ouă, apoi lasă-le să se răcească.
  3. Fierbe 1 piept de pui întreg cu os și piele LaProvincia cu puțină sare. Spumează carnea și păstrează supa care a rezultat. Înainte să o pui deoparte, trece-o printr-o strecurătoare.
  4. Curăță 6 morcovi, 1 ceapă, 2 rădăcini de pătrunjel și 5 căței de usturoi și adaugă-i în supă, împreună cu puțin piper. Lasă totul să fiarbă lin.
  5. După ce supa a fiert, aruncă ceapa și păstrează restul, adică esența salatei.
  6. Taie morcovii, rădăcinile de pătrunjel și cățeii de usturoi în cubulețe mici și aproximativ egale.
  7. După ce s-a răcit suficient, taie pieptul de pui cubulețe sau fâșii mici.
  8. Taie cubulețe 3 castraveți murați și ouăle lăsate la răcit.
  9. Apucă-te de maioneză! Amestecă un gălbenuș de ou fiert cu un gălbenuș de ou crud și adaugă ½ linguriță de muștar. Începe să amesteci.
  10. Adaugă ulei treptat și amestecă, până când compoziția devine omogenă și moale, ca o maioneză.
  11. Pune ingredientele tăiate cubulețe într-un bol și completează cu maioneza. Adaugă sare și zeama de lămâie.
  12. Ornează salata după cum ți-o imaginai, atunci când te-ai apucat de ea.

Ponturi de bucătar pentru salată boeuf cu pui

  • Poți adăuga tăiței sau găluște în supa rămasă și o poți servi caldă. Sau pune-o în frigider, după ce se răcește și o folosești în ziua următoare, pentru un alt preparat.
  • Salata boeuf cu pui se diferențiază mult prin felul în care arată. Poți fierbe încă 2 ouă, tăia gogoșari murați, ardei capia roșii și verzi, măsline, castraveți murați, morcovi sau pătrunjel și poți să creezi și să combini orice forme, culori și chiar citate îți dorești.
  • Salata boeuf se servește rece. Așa că păstreaz-o în frigider pentru minim o oră, înainte să o pui pe masă.
  • Rețeta de salata boeuf originală se face folosind carne de vită. Pentru un preparat ușor, recomandăm pieptul de pui care împrumută și din aromele zarzavaturilor împreună cu care fierbe.
  • Înainte să îi amesteci cu restul compoziției, lasă castraveții la scurs pentru 20 de minute. Salata va fi mai proaspătă apoi.
  • Deși salata boeuf cu pui este simplă, ea nu are nevoie de o anumită garnitură. Mesenii o vor prefera indiferent ce alte preparate le pui lângă platoul de salată.

Salată boeuf cu pui, bună pentru servire

Salata boeuf cu pui este o plăcere gustativă. Probabil că ai mâncat deja, în alte ierni și știi ce gust vrei să reproduci. Sau îți imaginezi cum ar arăta puiul printre cubulețele colorate și tocmai începi să experimentezi.

Deși necesită puțin peste două ore, salata boeuf cu pui nu implică multe manevre și este relativ ușor de preparat. Vei observa rapid că aceasta este una dintre rețetele în care arta se îmbină cu precizia.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.