Slide

Salată cu piept de pui și vânătă

Dificultate
Mică
Timp de preparare
50 min.

Ingrediente Salată cu piept de pui și vânătă

Salată cu piept de pui și vânătă

Salate, supe creme, frigărui sunt doar câteva din multele preparate în care vânăta capătă un rol special. Pot fi servite când ai invitaţi sau, pur şi simplu, la cină. Aici este vedeta meniului şi arată spectaculos în farfurie. Alege să o găteşti cu fiecare ocazie acum, cât vinetele sunt în plin sezon.

Detalii mod de preparare rețetă Salată cu piept de pui și vânătă

Mod de preparare

  1. Ține-ți aproape: Un tocător, o tigaie, un bol de dimensiuni medii și un bol mic, o lingură, câteva prosoape de hârtie.
  2. Se spală 1 sau 2 vinete medii și se taie în felii groase și lungi. Se presară cu sare și se lasă aproximativ 30 de minute ca să elimine apă.
  3. Apoi, într-o tigaie, topește o felie de unt. Se adaugă 1 piept de pui LaProvincia și se gătește la foc moderat aproximativ 3-4 minute. După ce a fost gătit bine, se va lăsa deoparte, într-un bol.
  4. În compoziția de unt și suc de la pieptul de pui, se mai adaugă 2 picături de ulei și pregătim feliile de vânătă.
  5. Vinetele se pregătesc în aceeași compoziție pentru că vor prinde și celelalte arome lăsate în tigaie. După ce se călesc aproximativ 6-7 minute, se scot și se pun pe un prosop de hârtie pentru a se elimina surplusul de ulei.
  6. Peste pieptul de pui lăsat în bol se adaugă vinetele și se presară pătrunjel tocat după gust.
  7. Pentru prepararea dressingului se vor pune într-un bol mic: 1 lingură de sos de soia, 1 lingură oțet balsamic sau normal, zeama unei jumătăți de lămâie și verdeață (poți folosi chiar și ceapă verde), sare și piper după gust. Dressingul obținut se pune peste ingredientele din bol și se amestecă bine.
  8. Salata se servește caldă. Pofta bună!

Sfat de bucătar pentru salata cu piept de pui și vânătă

  • Salata de pui cu vânătă este destul de consistentă și nu necesită neapărat o garnitură în plus. Se poate servi cu pâine cu semințe sau cu cartofi fierți în cazul în care se simte nevoia de o completare a preparatului.
  • Vânăta este un ingredient cât de cât sensibil și, la temperaturi înalte, se prepară foarte repede. Se recomandă o atenție sporită și gătirea acesteia la o temperatură moderată.
  • Pieptul de pui este mult mai ușor de preparat și se potrivește mult mai bine în salate, fiind fără oase.
  • Fiind o mâncare caldă, se recomandă consumarea imediată a acesteia.
  • Uleiul de floarea soarelui este deseori folosit în orice tip de mâncare preparată în tigaie, însă e mai preferat untul deoarece îmbogățește aroma.
  • Compoziția de ulei/unt, sare, condimente preferate și sucul lăsat de la pui/porc poate oferi alimentelor preparate în aceeași tigaie o crustă atrăgătoare și arome delicioase.

Salata cu pui și vânătă, un preparat cald pentru un anotimp cald

Chiar dacă este un preparat cald, nu înseamnă că nu se potrivește cu anotimpul cald. Gustul vinetei este unul bogat, suculent și hidratant. O salată este întotdeauna un răgaz să ne dăm seama că este vară afară.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x