Slide

Salată cu pui și ou fiert

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min.

5.00 / 5

Ingrediente Salată cu pui și ou fiert

Salată cu pui și ou fiert

Preparatul are la bază ingrediente pe care le ai tot timpul în casă sau care ți-au rămas de la alte feluri de mâncare. Pieptul de pui fiert rămas de la o supă și ouăle fierte din frigider își găsesc un scop util și gustos. Răcoroasă și consistentă, salata de pui cu ou fiert îți permite să ajustezi ingredientele după gustul tău și te ajută să eviți risipa de mâncare de după sărbătorile de Paște.

Detalii mod de preparare rețetă Salată cu pui și ou fiert

Mod de preparare salată de pui și ou fiert

  1. Taie cubulețe sau fâșii 1 piept de pui fiert LaProvincia.
  2. Curăță și toacă în cubulețe de 2 cm 6 ouă fierte, 3 cartofi copți la cuptor, 3-4 roșii uscate și pune totul într-un bol încăpător.
  3. Adaugă 10 măsline verzi, 2 linguri de oțet, 2 linguri de muștar, 2 linguri de ulei de măsline și 3 fire de ceapă verde tocată mărunt în bol.
  4. Pune sare și piper după gust și omogenizează bine salata.
  5. Adaugă ½ de legătură de pătrunjel tocată mărunt, amestecă și gustă. Mai condimentează dacă este nevoie, cu sare și piper.
  6. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru salată de pui și ou fiert

  • Poți folosi și pulpe de pui dezosate și fierte pentru prepararea acestei rețete.
  • Dacă îți place mâncarea ușor picantă, poți adăuga un vârf de cuțit de boia iute. Atenție să nu pui prea mult.
  • Poți tăia pieptul de pui în orice formă. Cubulețe sau fâșii, important este să păstrezi aceleași dimensiuni pentru restul ingredientelor.
  • Îți plac roșiile uscate? Pune mai multe! Poți ajusta cantitățile ingredientelor în funcție de preferințele tale.  
  • Poți folosi și măsline negre, Kalamata sau chiar un mix care îți place ție mai mult.
  • Dacă îți dorești un preparat mai consistent poți înlocui muștarul, uleiul și oțetul cu 3 linguri de maioneză și jumătate de lămâie stoarsă, iar dacă vrei o salată mai fresh pune doar puțin ulei și puțin oțet. 
  • Poți depozita salata în frigider, într-un recipient închis etanș. Este recomandat să o consumi în două zile de la preparare.

Salată de pui și ou fiert, rapidă și gustoasă

Când ai poftă de ceva gustos și consistent la masa de prânz, salata de pui și ou fiert este o opțiune foarte bună. Pe lângă faptul că folosești ingrediente pe care le ai deja în frigider și pe care urma, cel mai probabil, să le arunci în curând, într-un timp foarte scurt pregătești o masă sățioasă și gustoasă. Ideală pentru un prânz sau o cină ușoară, salata de pui cu ou fiert te va alimenta cu energie.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x