Salată de ciuperci cu pui și maioneză

Dificultate
Mică
Timp de preparare
20 min.

Ingrediente rețeta Salată de ciuperci cu pui și maioneză

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui întreg cu os și piele LaProvincia
  • 500 g ciuperci champignon
  • 4 căței de usturoi
  • 3 castraveți murați
  • 5 ouă
  • ¼ lămâie
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Salată-n pătrățele de ciuperci cu pui și maioneză

Probabil că o știi de la restaurant sau de pe mesele prietenilor, atunci când mergi în vizită. Salata de ciuperci cu pui și maioneză este preparatul ideal pentru mesele rapide, de iarnă, atunci când ai (sau nu) invitați.

Detalii mod de preparare rețetă Salată de ciuperci cu pui și maioneză

  1. Curăță 500 g ciuperci champignon de pielița de la suprafață.
  2. Fierbe ciupercile în apă cu sare și lasă-le, apoi, să se scurgă și răcească. Taie-le cubulețe.
  3. Fierbe 1 piept de pui întreg cu os și piele LaProvincia. Apoi, lasă-l să se răcească și taie-l cubulețe.
  4. Fierbe 2 ouă și lasă-le la răcit.
  5. Între timp, taie cubulețe 3 castraveți murați.
  6. Pregătește maioneză din două gălbenușuri de ou fierte, 3 gălbenușuri de ou crude și 3 linguri de ulei. Stoarce ¼ lămâie și completează cu zeama rezultată. Amestecă până când maioneza devine omogenă.
  7. Amestecă ciupercile tăiate cu pieptul de pui, într-un bol. Completează cu castraveții murați.
  8. Pisează 4 căței de usturoi și adaugă-i în bol. Completează cu sare și piper.
  9. Adaugă maioneza, amestecă și pregătește masa.

Ponturi de bucătar pentru salată de ciuperci cu pui și maioneză

  • Dacă ai mai făcut deja rețeta și vrei să experimentezi, înlocuiește pieptul de pui cu pulpe dezosate.
  • Secretul salatei constă în faptul că toate ingredientele sunt scurse bine de apă – nu sări peste aceste etape.
  • Poți mânca salata cu o garnitură ușoară, de legume sau pur și simplu; deliciul va fi același.
  • Deși pare o opțiune care necesită un (mic) efort, îți recomandăm să folosești maioneză de casă, pe care să o prepari odată cu rețeta.
  • Salata poate fi păstrată în frigider și își va păstra aroma în ziua următoare.
  • Pentru un plus de gust, poți adăuga mărar și pătrunjel, ceapă sau usturoi verde.
  • Castraveții murați ar trebui să fie în saramură, pentru ca preparatul să aibă un gust intens și textura optimă.

Salată de ciuperci cu pui și maioneză, bună pentru servire

Salata de ciuperci cu pui și maioneză este ușor de preparat, dar și ușor de mâncat. Pentru că este o salată, vei observa rapid cum ”opera ta” dispare de pe masă.

Poți servi salata de ciuperci cu pui și maioneză acasă, chiar dacă ai invitați și urmează o petrecere. Dacă vrei să impresionezi, pune salata în castroane mici și oferă-le mesenilor un deliciu colorat și tocmai bun de mâncat oricând!

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.