Mod de preparare sandwich club cu pui
Creează un platou rapid și ușor, cu un meniu practic și la îndemână, cu pui.
- Taie 1 piept întreg de pui cu os şi piele LaProvincia în 8 felii.
- Dă feliile cu sare şi piper şi rumeneşte-le pe ambele părţi pe un grătar sau într-o tigaie antiaderentă.
- Feliază 400 g kaiser şi prăjeşte-le pentru 2 minute pe grătar.
- În paralel, fierbe 2 ouă pentru 7-8 minute, astfel încât să iasă tari. Lasă-le în apă rece.
- Curăţă, spală şi taie 5 cartofi mari sub formă de paie. Apoi, pune-i la prăjit.
- Taie ouăle rondele.
- Prăjeşte 24 felii de pâine toast pe grătar pentru 2 minute.
- Începe sandvişurile. Unge 3 felii de pâine toast cu puţin unt şi pune o frunză de salată verde deasupra. Adaugă o felie de piept de pui, apoi acoperă cu altă felie de toast.
- Completează cu o felie de kaiser, 1-2 felii de ou fiert, 1-2 felii de roşii şi 2-3 felii de castraveţi. Completează cu 4-5 bucăţi de cartofi prăjiţi.
- Pune cea de-a treia felie de pâine toast deasupra, taie sandvişul pe diagonală şi prinde fiecare bucată cu câte o scobitoare.
- Continuă procedura cu ingredientele rămase.
Ponturi de bucătar pentru sandwich club
- Cea mai potrivită garnitură pentru sandwich club este cea formată din cartofi prăjiţi.
- Poţi prăji feliile de pâine în toaster sau pe plită, dacă nu ai grătar.
- Ordinea ingredientelor din reţetă a fost gândită pentru a fi practică (ingredientele de dimensiuni mari le susţin pe cele mici), însă le poţi pune în ce ordine vrei.
- Cartofii pot fi făcuţi şi la cuptor, sub formă de bărcuţe. Însă, în această formă îi vei folosi doar ca garnitură.
- Pentru un plus de gust, kaizerul poate fi înlocuit cu şuncă presată, iar untul cu maioneză.
- Poţi folosi şi ingrediente precum caşcaval sau brânză topită, orice fel de jambon,
- Nu uita că legumele trebuie spălate înainte de utilizare.
- Atenţie: Feliile de pâine trebuie să fie uşor rumenite (maronii), nu arse (negre). În plus, ele trebuie să fie încă calde atunci când le ungi cu unt.
- Poţi adăuga boia de ardei ori un sos iute sau dulce.
- Dacă vrei ca sandvişurile să arate spectaculos, poţi decupa felia de pâine de deasupra cu un pahar subţire pus cu gura în jos. Oul trebuie făcut ochiuri (tare) în loc de fiert şi pus pe cea de-a doua felie. Astfel, vei avea un sandwich club cu tipic franţuzesc, care arată spectaculos pentru că oul se vede prin decupaj. În acest caz, nu vei mai tăia feliile de pâine.
Sandwich club, bun în fiecare dimineaţă
Reţeta de sandwich club cu piept de pui este atât de uşor de pus în practică încât îţi vei dori să o savurezi în fiecare weekend, chiar şi să o fotografiezi. Acesta este un mod foarte simplu de a-ţi începe ziua cu un mix săţios de ingrediente şi gusturi.
Poţi face această reţetă de fiecare dată când ai poftă de sandviş sau când vrei să încropeşti un meniu gustos cu ingrediente rămase prin frigider. Cu cât vei exersa, cu atât vei descoperi mai multe moduri în care să combini preparatele dintre cele trei felii.