pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Supă cremă de pui crescut la sol și usturoi copt

Dificultate
Medie
Timp de preparare
60 min.

3.60 / 5

Ingrediente Supă cremă de pui crescut la sol și usturoi copt

Supă cremă de pui și usturoi copt

Un deliciu cremos și inedit pe care îl prepari rapid și ușor la tine acasă. Supa cremă de pui și usturoi copt este potrivită pentru consum în orice perioadă, este bogată și hrănitoare și vine ca o schimbare de traiectorie în meniul tău.

Detalii mod de preparare rețetă Supă cremă de pui crescut la sol și usturoi copt

Mod de preparare supă cremă de pui crescut la sol și usturoi copt

  1. Spală și fierbe cu un praf de sare 400 g piept de pui crescut la sol LaProvincia
  2. Pune 20 de căței de usturoi întregi într-o tavă de cuptor, presară câte un praf de sare și piper și adaugă cele 2 linguri de ulei.
  3. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și bagă tava pentru 25-30 de minute sau până ce usturoiul devine auriu.
  4. Taie în cubulețe pieptul de pui fiert și lasă-l pe o farfurie.
  5. Scoate tava din cuptor și lasă usturoiul să se răcească.
  6. Pune într-o tigaie largă 50 g de unt, 1 ceapă medie tocată mărunt, 12 căței de usturoi proaspăt tocat și călește totul pentru 6-7 minute.
  7. Adaugă și usturoiul copt curățat și ½ linguriță de cimbru și lasă la foc pentru încă 2-3 minute.
  8. Pune 1 litru de supă de pui și lasă la foc mediu pentru 15 minute.
  9. Pasează supa cu ajutorul unui blender și apoi pune 125 ml de smântână de gătit, cuburile de piept de pui, sare și piper după gust.
  10. Servește supa caldă cu crutoane.

Ponturi de bucătar pentru supă cremă de pui și usturoi copt

  • Pentru preparat poți folosi și pulpe de pui crescut la sol pe care să le dezosezi după fierbere.
  • Dacă îți dorești un gust mai intens și mai bogat pentru supă, folosește mai mult usturoi copt.
  • Poți coace usturoiul fără a-l desface din căpățână. Taie 0,5 cm din vârful căpățânii de usturoi, presară cu sare, piper și puțin ulei partea tăiată și așază cu tăietura în jos în tava de cuptor.
  • Folosește hârtie de copt pentru a evita ca usturoiul să se lipească de tava de cuptor.
  • Dacă vrei să obții o supă cremă mai groasă, adaugă doar 0,75 litri de supă de pui, iar dacă vrei o textură mai lichidă, folosește un litru de supă de pui și mai adaugă 100-200 ml după ce pasezi supa.
  • Poți folosi atât cimbru uscat, cât și cimbru proaspăt în rețetă, iar dacă nu ești un mare fan al cimbrului îl poți scoate sau înlocui cu un alt condiment.

Supă cremă de pui și usturoi copt, fină și gustoasă

Puțin atipică pentru bucătăria românească, supa cremă de pui crescut la sol și usturoi copt își poate face ușor, dar sigur loc în meniul tău. Prepară supa pentru un prânz gustos și sănătos sau chiar pentru o cină timpurie. Poți lua supa cremă de pui și usturoi copt la pachet pentru masa de prânz de la serviciu dacă ai un cuptor cu microunde unde să o încălzești.

Un pui crescut la sol LaProvincia va transforma supa ta cremă într-un preparat îndrăgit de cei dragi! Încearcă acum!

Produsele LaProvincia
Ouă bio de la găini vegetariene 20 buc
Află mai multe
Ouă bio de la găini vegetariene 12 buc
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase