Supă de dovleac cu pui

Au fost vremuri când tradiționala supă de dovleac avea același gust de fiecare dată. Rețeta bunicii nu dădea niciodată greș, ba chiar chema și vecinii la masă. Între timp, gastronomia românească a evoluat și merge în noi și noi direcții. Drept urmare, poți să-ți surprinzi bunica cu o supă de dovleac cu pui delicios de ingenioasă. 

Rețeta de supă de dovleac cu pui este ușor de preparat. Dacă ingredientele reprezintă o provocare atunci când le citești, ele sunt disponibile la aproape orice supermarket. În plus, rețeta este extrem de ușoară și este gata în… 20 de minute. 

Totul despre supa de dovleac cu pui

Descoperit în America de Sud și adus în Europa, dovleacul este o plantă dorită atât pentru fructe, cât și pentru semințe. Disponibil la noi pe timpul toamnei, dovleacul are o textură densă și un gust dulce care îl face potrivit atât pentru prăjituri, cât și pentru mâncăruri.

Supa de dovleac de pui are nevoie de câțiva pași și un aragaz. O poți considera chiar una dintre cele mai ușoare mâncăruri pe care le-ai pregătit vreodată. Spanacul care se adaugă la final îi aduce o prospețime demnă de un prânz pe terasă, în compania unei felii de pâine cu semințe sau a unei farfurii cu crutoane. 

Supa de dovleac cu pui nu conține lactate și nici gluten. Poate fi consumată cu încredere de către persoane care suferă de diabet sau au un sistem imunitar scăzut, femei însărcinate sau, pur și simplu, cei care își doresc să aibă o alimentație sănătoasă și cu gust.

Cu o astfel de supă poți întâmpina toamna printr-un prânz hrănitor, care are șanse să se transforme în tradiție de familie. Nu-i așa că deja sună tentant?

Tips & tricks

★ O porție de supă, 1 ¾ căni, conține 284 calorii și poate fi considerată o porție sănătoasă de carbohidrați. Preparatul vine cu vitaminele A și C, acid folic și fier. Cu alte cuvinte, o poți integra într-un regim de control al greutății sau poți trata supa ca pe o simplă gustare de început de toamnă. 

★ Diferența dintre gustul din copilărie și cel al acestei supe o fac laptele de cocos, zahărul brun, zeama de limetă și baby spanacul. Așa că îți recomandăm să folosești aceste ingrediente ca atare și să nu le înlocuiești decât dacă ai mai gătit deja rețeta și cauți un gust nou. 

★ Laptele de cocos proaspăt și sănătos este cel ținut la frigider pentru maxim 4 zile sau în congelator pentru o perioadă de până la 2 luni. Atunci când îl adaugi în rețetă, ai grijă să îl torni în ploaie, pentru ca aroma să se împrăștie uniform. 

★ Asezonarea perfectă pentru această supă este pasta de ardei roșii curry. O poți prepara rapid dintr-un amestec de ardei iuți, usturoi, citronelă (lemongrass) și ghimbir. Poți face tu pasta acasă sau o găsești în magazinele cu produse asiatice. 

★ Dacă vrei să te bucuri din plin de un gust complex, alege să folosești lapte de cocos clasic, în locul variantei cu puține grăsimi.

Ingrediente

Alte rețete video

Piept de pui cu sos de mango

Pui cu sos de caise

Produsele LaProvincia


Hrăniți dintr-o agricultură proprie responsabilă, puii LaProvincia oferă o carne gustoasă autentică. Oferim o gamă largă de produse din carne de pui pentru a face față și celor mai creativi pricepuți în ale gastronomiei.

Mereu interesați în selecționarea cu atenție și ambalarea la cele mai înalte standarde a produselor noastre, aducem un aport în dezvoltarea tehnologizării producției de carne de pui.

Alege, gătește, mănâncă! Poftă bună!

Vezi toate produsele

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție