pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Supă de pui

Dificultate
Mică
Timp de preparare
60 min.

3.82 / 5

Ingrediente Supă de pui

Supă de pui ca în povești

Cine nu își amintește de supa de pui pe care abia o accepta în copilărie, dar acum o savurăm cu fiecare înghițitură? Am găsit rețeta supei perfecte, naturale și sănătoase. Durează doar o oră să o prepari.

Detalii mod de preparare rețetă Supă de pui

Mod de preparare supă de pui 

  1. Curăță 3 bucăți de spate cu aripi de pui LaProvincia și pune-le la fiert într-o cratiță mare, împreună cu conținutul a jumătate de pachet de pipote și inimi de pui LaProvincia.
  2. Adaugă o lingură rasă de sare.
  3. Completează cu o ceapă albă întreagă, curățată.
  4. Curăță spuma care se formează atunci când carnea începe să fiarbă în clocote mici.
  5. Curăță și taie în cubulețe 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac și 3 felii de rădăcină de țelină.
  6. După 30 de minute, adaugă zarzavaturile în ciorba care fierbe la foc mic.
  7. După 10 minute adaugă 1 ghem de tăieței și scoate ceapa din supă.  
  8. După alte 10 minute, stinge focul și adaugă 1 legătură de pătrunjel tocat și piper după gust.
  9. Acoperă supa cu un capac, las-o să se răcorească pentru 10-15 minute și apoi servește-o.  

Ponturi de bucătar pentru supă de pui 

  • Supa care fierbe la foc mic, în clocote mici va fi întotdeauna clară. În plus, oala nu trebuie acoperită cu capac pe parcursul fierberii.
  • Procesul de spumare a supei poate dura circa 15-20 de minute. Însă, pentru un gust și aspect plăcut, îți recomandăm să spumezi regulat supa. În caz că ratezi acest proces, vei avea o spumă tulbure, cu un gust influențat de prezența extra-proteinelor din carne.
  • Dacă vrei ca supița de pui să aibă gust diferit față de cel din copilărie, poți sota legumele în puțin unt, înainte să le adaugi în oală.
  • Dacă vrei ca gustul să fie și mai bogat, alege să completezi supa cu legume proaspete, de sezon, care să fie fierte până când ajung la textura al dente.
  • Vrei ca supa să aibă și mai multă savoare? Înlocuiește concentratul nesănătos cu salvie sau cimbru.
  • Pentru un meniu în întregime sănătos, îți recomandăm să folosești tăieței de casă, pe care îi poți face rapid, doar din făină și ou.
  • Pentru ca procesul de tăiere a legumelor să fie mai ușor, le poți scoate din supă odată ce sunt fierte și, apoi, le lași pentru câteva minute să se răcească, le tai și le adaugi înapoi, la finalul procesului.
  • Când sunt gata tăiețeii? Atunci când se ridică la suprafața supei.
  • Dacă vrei ca supa să fie limpede, dar ai ratat o parte din procesul de spumare, poți scoate toate ingredientele întregi înainte să pui tăiețeii și, apoi, să o dai prin strecurătoare.
  • Poți transforma supa de pui într-una cu găluști sau doar tăieței dacă alegi să nu mai pui carnea înapoi în oală. Apoi, poți folosi aripioarele, spatele de pui sau pipotele pentru un alt preparat. Iar legumele se pot transforma într-un delicios piure.
  • Dacă ți se pare că supa are prea mult amidon, fierbe tăiețeii separat, strecoară-i și, apoi, pune-i în oală înainte să stingi focul.
  • Garniturile ideale pentru supițele de pui sunt, bineînțeles, pâinea și ardeii iuți. Însă, în unele zone ale țării se mănâncă și cu ridichi sau brânză dată pe răzătoare.

Supița de pui, bună la mese îmbelșugate

Supa de pui  ar trebui preparată cel puțin o dată pe lună, indiferent de anotimp. Dacă o prepari conform rețetei de mai sus, fără să recurgi la ingrediente îndoielnice, atunci ai parte de ingrediente naturale, cu vitamine și beneficii unice.

Nu ai nevoie de cursuri de gastronomie ca să pregătești o supă de pui ca la carte. Alege ingredientele potrivite!

Produsele LaProvincia
Ouă bio de la găini vegetariene 20 buc
Află mai multe
Ouă bio de la găini vegetariene 12 buc
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase