Tocăniță de pui

Dificultate
Mică
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente rețeta Tocăniță de pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui cu os și piele LaProvincia
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură bulion
  • ⅓ linguriță cimbru
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 1 pahar apă
  • sare
  • piper

Tocăniță de pui roșie ca focul

Tocănița de pui este o mâncare țărănească, tocmai bună pentru sezonul rece.

Detalii mod de preparare rețetă Tocăniță de pui

  1. Taie 1 piept de pui cu os și piele LaProvincia în 4-6 bucăți (după preferințe), fără să îl cureți de piele.
  2. Toacă mărunt o ceapă roșie și taie un ardei gras în bucăți mici și lasă-le într-un castron.
  3. Toacă mărunt o legătură de pătrunjel și una de mărar.
  4. Pune 1 lingură de ulei la încins, într-o tigaie înaltă.
  5. După ce uleiul se încălzește, adaugă bucățile de pui.
  6. Lasă puiul să capete o nuanță aurie, apoi întoarce-l pe celelalte părți.
  7. Invită ceapa tocată și ardeiul gras la petrecere.
  8. Adaugă o lingură de bulion și un pahar de apă sau cât să acopere puiul.
  9. Completează cu sare, piper și ⅓ linguriță de cimbru și lasă totul să fiarbă sub capac, pentru 15 minute. În acest timp, ar trebui să dea în două clocote.
  10. Stinge focul, adaugă pătrunjelul și mărarul și savurează aromele și gustul.

Ponturi de bucătar pentru tocănița de pui

  • Dacă vrei ca preparatul să aibă un gust mai dulce, poți să înlocuiești lingura de bulion cu 3 linguri de suc de roșii sau roșii tocate.
  • Cunoscută ca tocăniță de pui cu ceapă, această rețetă poate fi adaptată. Îi poți adăuga cartofi, alte legume sau o poți savura simplă.
  • Ca garnituri, i se potrivesc usturoiul pisat sau murăturile, mămăliga simplă sau cu brânză ori ardeiul iute.
  • Un astfel de preparat oltenesc are ceapa tăiată fâșii și în cantități duble.
  • În variantă ardelenească, sosul tocăniței conține smântână.
  • Poți alege și să prepari tocănița într-o cantitate mai mare, dintr-un pui întreg.
  • Dacă vrei să te asiguri că ceapa și ardeiul sunt făcute, poți scoate puiul, timp în care lasă cele două legume până când ceapa devine sticloasă.
  • Dacă la prăjire focul poate fi mediu, îți recomandăm să fierbi tocănița la foc mic. Sosul va scădea puțin pe durata procesului de fierbere și se va îngroșa.

Tocăniță de pui, bună pentru servire

Tocănița de pui este un deliciu ușor de preparat și savurat. Servit cald, își scoate la înainte bogăția de gusturi. O poți mânca la un prânz în familie sau la cină, atunci când îți dorești să prepari o mâncare ce nu necesită multe intervenții și are o aromă familiară.

Atunci când nu știi ce să pregătești, dar îți dorești ca mâncarea să fie gustoasă și ușoară, tocănița de pui simplă îți stă la dispoziție. Pe măsură ce o vei găti, poți începe să te joci cu ingredientele. Până atunci, îi poți invita pe cei dragi la o masă cu un gust ca în familie.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.