Tortilla cu pui și cartofi dulci

O zi de vacanţă, câteva cumpărături de la magazinul local şi o reţetă tocmai bună de savurat pe terasă. Pare a fi scenariul ideal. Ca să fie complet, ai nevoie de o tortilla cu pui şi cartofi dulci. Tortilla reprezintă un meniu potrivit zilelor de primăvară, vară şi toamnă, atunci când vrei să îţi reaminteşti de gustul vacanţei cu un preparat uşor.

Tortilla cu pui şi cartofi dulci este o mâncare care adună într-o lipie culori vii şi un ansamblu de gusturi şi arome care îţi dau senzaţia unei porţii proaspete şi consistente. Să vedem cât de rapid se prepară!

Totul despre tortilla cu pui și cartofi dulci

Provenită din zona aztecă şi apoi explorată în Mexic şi America Centrală, lipia de tip tortilla este cea care a generat o mulţime de reţete cu ingrediente din ce în ce mai colorate şi proaspete. 

Poate că tu nu ştii reţeta de la bunici, dar îţi garantăm că le-o vei recomanda tuturor odată ce descoperi gustul bogat şi proaspăt al cartofilor dulci, amestecaţi cu ierburi atent alese şi carne fragedă de pui. 

Reţeta de tortilla se prepară rapid şi ai nevoie doar de câteva ustensile şi un cuptor ca să observi cum pieptul de pui LaProvincia prinde viaţă între atâtea ingrediente şi condimente. Aportul de carne – legume din reţetă este echilibrat, ca să poţi să te bucuri atât de o doză bună de proteine, cât şi de energie. Rezultatul este de 6 porții, adică fix o gașcă de prieteni apropiați.

Reţeta de tortilla cu pui şi cartofi dulci are nevoie de 50 de minute, incluzând timpul pe care carnea şi ingredientele îl petrec în cuptor. Dacă nu ai un cuptor electric sau unul cu afişaj electronic, îţi recomandăm să laşi focul mediu înspre mare. 

Tips & tricks

★ Dacă vrei ca tortilla să aibă un gust şi mai bogat, poţi lăsa carnea de pui în frigider la macerat pentru 2-4 ore înainte să pregăteşti reţeta. Însă, îţi recomandăm să încerci metoda după ce ai pregătit reţeta o dată şi ştii deja care este gustul preparatului final, astfel încât să îl poţi adapta cu uşurinţă. 

★ Detaliile sunt importante în această reţetă. Cartofii dulci au o textură unică şi un gust diferit faţă de cei clasici, chiar şi faţă de cartofii noi. Ceapa roşie contribuie cu o aromă intensă, pe care ceapa uscată o are în cantităţi prea mari uneori, iar ceapa verde parcă nu excelează la acest capitol. 

★  Deşi feliile de limetă sunt folosite ca elemente decorative, poţi alege să stropeşti cea de-a doua jumătate de tortilla rămasă după ce ai luat câteva înghiţituri şi vrei să împrospătezi şi mai mult gustul. 

★ Uleiul de măsline este cel care face o legătură între gustul ingredientelor şi cel al cărnii şi le oferă şi mai multe dintre avantajele mâncărurilor sănătoase. 

★ Meniul de tortilla cu pui poate fi unul potrivit chiar şi dietelor de control al kilogramelor, atâta timp cât consumi o singură porţie, adică 241 de kilocalorii. Mulţumită aportului ridicat de proteine şi a vitaminelor A și C din legume, tortilla poate înlocui cu succes un prânz consistent şi energizant.

★  Te poți bucura de tortilla și împreună cu garnituri proaspete, cum ar fi brânza – perle sau iaurtul. 

Ingrediente

Alte rețete video

Piept de pui cu sos de mango

Pui cu sos de caise

carne-tocata

Pui de tara LaProvincia


Hrăniți dintr-o agricultură proprie responsabilă, puii LaProvincia oferă o carne gustoasă autentică. Oferim o gamă largă de produse din carne de pui pentru a face față și celor mai creativi pricepuți în ale gastronomiei.

Mereu interesați în selecționarea cu atenție și ambalarea la cele mai înalte standarde a produselor noastre, aducem un aport în dezvoltarea tehnologizării producției de carne de pui.

Alege, gătește, mănâncă! Poftă bună!

Vezi toate produsele

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase