pui organic

Ce poți face cu legumele nefolosite din frigider?

Dacă ți-ai făcut stocul de legume de la piață dar la sfârșitul săptămânii observi că ți-au rămas prea multe în frigider, poți să le salvezi pentru mai târziu. Dacă le lași în frigider un timp îndelungat se vor usca, strica sau își vor pierde savoarea și prospețimea.

Pentru a le prelungi durata de viață, taie legumele pe care știi că le folosești des la rețetele tale preferate în cubulețe mici și pune-le la congelator. Împarte legumele pe categorii sau pune-le împreună în pungi sau recipiente de plastic. Asigură-te că ai distribuit cantitatea necesară pentru un fel de mâncare pentru a-ți fi mai ușor să le folosești la gătit. Poți face mixuri între:

  • morcovi și ardei alături de câteva verdețuri precum pătrunjel și leuștean – perfect pentru ciorbe;
  • dovlecel și vânătă – pentru puiul umplut sau tocănițe;
  • ciuperci și broccoli – pentru preparatele la cuptor.
Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi trucul!

Cum să gătești pui la cuptor fără tavă?

Iată secretul!

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp?

Află tot!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție