pui de tara

Ce să faci cu vinul rămas la masă

Vinul își păstrează gustul și aromele atunci când este păstrat etanș, în sticle speciale. După ce ai desfăcut sticla și ai consumat o parte din vin, intervine procesul de oxidare și își schimbă gustul, culoarea și notele. 

Dacă ai desfăcut o sticlă de vin, dar nu ai consumat tot conținutul, depozitarea în frigider nu este cea mai bună soluție. Poți, în schimb, să îl folosești într-un mod mai ingenios:

  • pune vinul în forme de gheață pentru apă și lasă-l la congelator;
  • folosește cuburile de vin înghețat rezultate atunci când gătești sosuri, dressinguri, carne la tigaie sau la cuptor.
Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi trucul!

Cum să gătești pui la cuptor fără tavă?

Vezi trucul!

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp?

Vezi trucul!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție