Ciorbă de pui a la grec

Dificultate
Medie
Timp de preparare
70 min.

Ingrediente rețeta Ciorbă de pui a la grec

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 500 g spate de pui cu piele LaProvincia
  • 1 morcov
  • ½ rădăcină de pătrunjel
  • ½ rădăcină de păstârnac
  • ½ țelină de dimensiuni mici
  • 1 lingură de ulei
  • 2 fire de ceapă verde (tocate)
  • 50 g orez
  • 1 lingură de smântână
  • 2 gălbenușuri de ou
  • O jumătate de lămâie
  • ½ legătură de mărar
  • ½ legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță sare
  • 5 boabe de piper

Ciorbă de pui a la grec machiată de toamnă

Ciorba de pui a la grec înseamnă o bogăție de ingrediente într-o farfurie adâncă. Orez, ou, smântână, lamâie, verdețuri, pui.

Detalii mod de preparare rețetă Ciorbă de pui a la grec

  1. Taie ½ rădăcină de pătrunjel, ½ rădăcină de păstârnac, ½ țelină mică și 1 morcov în cubulețe.
  2. Toacă 2 fire de ceapă verde, ½ legătură de mărar și ½ legătură de pătrunjel.  Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie. Păstrează ingredientele în boluri separate.
  3. Călește rădăcinoasele într-o tigaie acoperită cu 1 lingură de ulei încins, pentru 5 minute.
  4. Pune o linguriță de sare și 500 g spate de pui cu piele LaProvincia într-o oală de 3-5L și acoperă-le cu apă rece. Culege spuma care se formează atunci când amestecul începe să fiarbă.
  5. Adaugă amestecul de zarzavaturi călite, atunci când apa redevine limpede. Completează cu ceapa verde tocată și 5 boabe de piper. Adaugă apă dacă scade pe durata procesului.
  6. După 30 de minute de fiert la foc mediu, culege carnea din ciorbă și las-o la răcit. Apoi, începe designul: dezosează bucățile de pui, îndepărtează pielea și mărunțește carnea rămasă.
  7. Spală și scurge 50 g de orez.
  8. Întoarce-te la carne și adu-o înapoi în oală. Completează cu orezul și așteaptă 15 minute. Pune o jumătate din amestecul de verdețuri în oală și completează cu cealaltă jumătate, înainte să stingi focul.
  9. Mix de ou pentru 2 porții: Amestecă o lingură de smântână cu două gălbenușuri de ou crud și adaugă sucul de lămâie. Amestecă și sărează puțin compoziția. Toarnă un polonic de ciorbă peste mix și, apoi, toarnă cu polonicul rezultatul în ciorba de pui a la grec și amestecă bine.
  10. Lasă ciorba câteva minute la răcit și servește împreună cu familia.

Ponturi de bucătar pentru ciorba de pui a la grec

  • Pentru diversitate, poți acri ciorba de pui a la grec cu zeamă de varză, borș, corcodușe sau zeamă de murături, în loc de lămâie.
  • Rețeta de mai sus a fost gândită pentru 4 porții și ar trebui consumată în ziua preparării. Gălbenușul crud face ca ciorba să nu reziste în frigider și să nu poate fi reîncălzită. Poți alege să adaugi mixul de ou doar în porțiile pe care le consumi și să repeți procedura la următoarea masă.
  • Spală orezul în trei ape reci.
  • Poți servi supa împreună cu un adaos de lămâie, pe care îl poate adăuga fiecare dintr-o farfurie mică specială.
  • Cu cât temperatura ciorbei și cea a mixului de ou seamănă mai mult, cu atât rezultatul va arăta mai bine.
  • Opțional, poți adăuga 2 foi de dafin în ciorbă, pentru și mai multă aromă – atâta timp cât nu le mănâncă nimeni.

Ciorbă de pui a la grec bună pentru servire

Fie iarnă, fie vară, poți să gătești rețeta de ciorbă de pui a la grec și să o servești caldă sau să aștepți să se răcească. Se potrivește excelent cu ardeii iuți.

Ciorba în discuție respectă și principiile de politețe ale servirii mâncărurilor lichide – orice bucată de carne sau alt ingredient trebuie să încapă în lingură. Deci, ai toate ingredientele?

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.