Cum alegi vinetele perfecte pentru zacuscă?

Sezonul de pus bunătăți la borcan a sosit, iar printre cele mai populare și delicioase preparate de pus în cămară se află zacusca, a cărei rețetă necesită o cantitate mare de vinete.

Așadar, ai de ales și cumpărat destule vinete de la piață, dar cum le alegi pe cele perfecte și ușor de gătit? Simplu!

Vinetele trebuie să aibă o culoare mov închis, dimensiuni medii și o textură ușor fermă și elastică la atingere. Cele cu dimensiuni mari au multe semințe și sunt greu de copt, iar cele prea mici sunt probabil crude și greu de manevrat și curățat.

Spor la zacuscă!

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi trucul!

Cum să gătești pui la cuptor fără tavă?

Vezi trucul!

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp?

Vezi trucul!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție