pui de ferma

Cum aranjezi alimentele pentru Crăciun în frigider?

Modul în care depozitezi alimentele în frigider chiar contează. Temperatura din frigider variază de la un raft la altul, astfel că este recomandat să poziționezi alimentele strategic, pentru a rezista mai mult timp:

  • legumele și fructele se așază în lădițele speciale;
  • carnea de pui crudă se depozitează pe raftul cel mai de jos al frigiderului pentru a evita să se scurgă sânge peste alte rafturi;
  • la mijlocul frigiderului se așază carnea gătită, lactatele desfăcute și alte alimente fie gătite, fie încă nedesfăcute. Aici sunt între 0 și 4 grade Celsius.
  • pe raftul de sus stau lactatele nedesfăcute, pentru că acolo frigiderul are, de regulă, o temperatură mai mare, între 4 și 6 grade Celsius, iar produsele încă vidate rezistă în aceste condiții;
  • pe ușă stau apa, sucurile, sosurile și alte alimente care rezistă la temperaturi mai mari, pentru că aici sunt între 6 și 8 grade Celsius.
Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi trucul!

Cum să gătești pui la cuptor fără tavă?

Vezi trucul!

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp?

Vezi trucul!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție