Câteodată poți să pui ingredientele din ochi și mâncarea iese bună, dar altădată trebuie să măsori și ultima grăunță de zahăr ca să obții un gust și o textură perfectă.
Pentru momentele în care ai nevoie de precizia unei gospodine ca să cântărești ingredientele, trebuie să știi cât încape și unde.
✩ O linguriță este echivalentul a: 5 ml de apă, 3,5 ml de ulei, 3 g de făină și 5 g de zahăr sau sare.
✩ Într-o lingură încape: 20 ml de apă sau vin, 14 ml de ulei, 12 g de făină și 20 g de zahăr sau sare.
✩ O ceașcă de cafea reprezintă echivalentul a: 120 ml de apă sau vin, 100 ml de ulei, 90 g de făină și 120 g de zahăr.
✩ O cană obișnuită înseamnă: 150 ml de apă sau vin, 110 ml de ulei, 150 g de făină sau zahăr.