Cum cântărești ingredientele fără cântar?

Câteodată poți să pui ingredientele din ochi și mâncarea iese bună, dar altădată trebuie să măsori și ultima grăunță de zahăr ca să obții un gust și o textură perfectă.  

Pentru momentele în care ai nevoie de precizia unei gospodine ca să cântărești ingredientele, trebuie să știi cât încape și unde. 

O linguriță este echivalentul a: 5 ml de apă, 3,5 ml de ulei, 3 g de făină și 5 g de zahăr sau sare.

✩ Într-o lingură încape: 20 ml de apă sau vin, 14 ml de ulei, 12 g de făină și 20 g de zahăr sau sare.

✩ O ceașcă de cafea reprezintă echivalentul a: 120 ml de apă sau vin, 100 ml de ulei, 90 g de făină și 120 g de zahăr.

✩ O cană obișnuită înseamnă: 150 ml de apă sau vin, 110 ml de ulei, 150 g de făină sau zahăr.

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi secretul!

Cum să legi mai bine compoziția sarmalelor?

Descoperă opțiunile!

Găsește alte scopuri puiului rămas după masă!

Află secretul!

Cum să economisești bani la cumpărăturile de Crăciun?

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție