Cum deosebești un ou fiert de unul crud?

Ouăle fierte sunt o sursă bogată de proteine. Oul, fie de găină, de prepeliță, de rață sau de gâscă, are o proprietate mai ciudată atunci când îl fierbi – se învârte fără dificultăți. Dacă ți se întâmplă să lași un ou fiert lângă altele crude, poți apela la un truc simplu pentru a le deosebi.

Pune un ou pe masă, în poziție orizontală și învârte-l. Dacă oul se învârte cu ușurință, atunci este fiert, iar dacă nu, este crud.

Folosește acest truc pentru a cruța viața unui ou crud care ar putea ajunge să fie spart din greșeală.

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli