Cum deosebești un ou fiert de unul crud?

Ouăle fierte sunt o sursă bogată de proteine. Oul, fie de găină, de prepeliță, de rață sau de gâscă, are o proprietate mai ciudată atunci când îl fierbi – se învârte fără dificultăți. Dacă ți se întâmplă să lași un ou fiert lângă altele crude, poți apela la un truc simplu pentru a le deosebi.

Pune un ou pe masă, în poziție orizontală și învârte-l. Dacă oul se învârte cu ușurință, atunci este fiert, iar dacă nu, este crud.

Folosește acest truc pentru a cruța viața unui ou crud care ar putea ajunge să fie spart din greșeală.

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi trucul!

Cum să gătești pui la cuptor fără tavă?

Iată secretul!

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp?

Află tot!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase