Cum deosebești un ou fiert de unul crud?

Ouăle fierte sunt o sursă bogată de proteine. Oul, fie de găină, de prepeliță, de rață sau de gâscă, are o proprietate mai ciudată atunci când îl fierbi – se învârte fără dificultăți. Dacă ți se întâmplă să lași un ou fiert lângă altele crude, poți apela la un truc simplu pentru a le deosebi.

Pune un ou pe masă, în poziție orizontală și învârte-l. Dacă oul se învârte cu ușurință, atunci este fiert, iar dacă nu, este crud.

Folosește acest truc pentru a cruța viața unui ou crud care ar putea ajunge să fie spart din greșeală.

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi ce poți face!

Ce să faci cu piureul rămas de la masă

Hocus-pocus și ai aflat!

Cum să cureți un kiwi ușor, ca prin magie

Descifrează secretul!

Cum trebuie să arate un pui bine gătit

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție