Cum să cureți dovleacul într-un timp record

Pe timpul toamnei, bunătățile de sezon parcă îți fac cu ochiul să le iei acasă de la piață. Plăcinta, dovleacul umplut cu pui, dovleacul copt, supa de dovleac și pui sunt rețete consacrate care nu pot să lipsească din meniul de toamnă. Portocaliul intens al dovlecilor și gustul aromat fac din preparatele tale adevărate delicii. 

Totuși, la capitolul curățat, dovleacul nu este deloc cooperant. Fibrele foarte tari și semințele din partea din mijloc se îndepărtează greu de obicei. Dar stai liniștit, ai ajuns unde trebuie. Uite ce poți face:

  • taie dovleacul pe verticală ori îndepărtează-i doar capacul;
  • cu o cupă de înghețată sau lingură sapă adânc în „carnea” dovleacului până când reușești să tai fibrele. Ai grijă, acestea nu cedează ușor, așa că vei avea nevoie de un instrument subțire.
Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi secretul!

Cum să legi mai bine compoziția sarmalelor?

Descoperă opțiunile!

Găsește alte scopuri puiului rămas după masă!

Află secretul!

Cum să economisești bani la cumpărăturile de Crăciun?

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție