Cum să înmoi zahărul brun pietrificat

Există o mare posibilitate ca zahărul brun să se transforme într-o cărămidă după un timp în care a stat stingher în dulap. Uneori se pietrifică doar anumite porțiuni, dar tot este greu de folosit dacă vrei să îl cântărești sau să îl amesteci într-un aluat. Uite ce poți să faci pentru a readuce zahărul brun la forma inițială:

  • pune bucățile de zahăr întărite într-un vas încăpător;
  • umezește un șervețel de bucătărie și așază-l deasupra zahărului;
  • pune vasul la cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde. Dacă nu ai obținut textura dorită, mai lasă vasul în cuptor încă 20 de secunde, dar îmbibă din nou un șervețel în apă.

Pentru a evita pietrificarea zahărului, păstrează-l într-un recipient închis etanș sau într-un vas de lut.

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi secretul!

Cum să legi mai bine compoziția sarmalelor?

Descoperă opțiunile!

Găsește alte scopuri puiului rămas după masă!

Află secretul!

Cum să economisești bani la cumpărăturile de Crăciun?

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție