Cum să tai tartele și prăjiturile ușor

Când tai tartele și prăjiturile cu un cuțit, este posibil să strici forma preparatului sau să rămâi cu bucăți de aluat pe lama cuțitului. Ca să simplifici acest proces, încearcă pașii de mai jos:

  • taie 40-50 cm de ață dentară;
  • ține capetele bine între degete și trece ața prin tartă, prăjitură, tort sau ce preparat ai gătit;
  • poți tăia blatul de tort transversal sau poți felia tartele în 6-8 bucăți, ca pe pizza.

Folosește și tu acest truc simplu pentru a evita să strici aspectul blaturilor sau a altor preparate care au o formă bine definită și o textură ușor moale precum rulade, drob, sau pandișpan. Necesită doar puțină îndemânare, dar cu siguranță te vei descurca!

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi secretul!

Cum să legi mai bine compoziția sarmalelor?

Descoperă opțiunile!

Găsește alte scopuri puiului rămas după masă!

Află secretul!

Cum să economisești bani la cumpărăturile de Crăciun?

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție