Cum să tai tartele și prăjiturile ușor

Când tai tartele și prăjiturile cu un cuțit, este posibil să strici forma preparatului sau să rămâi cu bucăți de aluat pe lama cuțitului. Ca să simplifici acest proces, încearcă pașii de mai jos:

  • taie 40-50 cm de ață dentară;
  • ține capetele bine între degete și trece ața prin tartă, prăjitură, tort sau ce preparat ai gătit;
  • poți tăia blatul de tort transversal sau poți felia tartele în 6-8 bucăți, ca pe pizza.

Folosește și tu acest truc simplu pentru a evita să strici aspectul blaturilor sau a altor preparate care au o formă bine definită și o textură ușor moale precum rulade, drob, sau pandișpan. Necesită doar puțină îndemânare, dar cu siguranță te vei descurca!

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi trucul!

Cum să gătești pui la cuptor fără tavă?

Iată secretul!

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp?

Află tot!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție