Cum scapi ușor de puful gutuilor amărui

Odată ce încep să se coacă gutuile, este greu să ții iubitorii toamnei departe de ele. Gustul dulce-acrișor și aroma parfumată sunt specifice gutuilor, dar până să ajungi să te înfrupți din fructele dolofane trebuie să scapi de puful de pe coajă. 

Uite cum poți face asta simplu, rapid și cu un minimum de efort:

  • cu un prosop textil uscat de bucătărie șterge gutuile punând presiune cu degetele. Puful se îndepărtează ușor, coaja fiind puțin lucioasă;
  • ai grijă ca gutuile să fie ajunse la maturitate, altfel puful se va îndepărta mult mai greu sau aproape deloc. În acest caz, opțiunea valabilă este să tai coaja cu totul. Poți folosi un curățător de cartofi pentru a-ți facilita munca.
Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi trucul!

Cum să gătești pui la cuptor fără tavă?

Vezi trucul!

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp?

Vezi trucul!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție