Cum trebuie să arate un pui bine gătit

Dacă vrei să te asiguri că puiul pe care l-ai gătit este gata de luat de pe foc, dar este totuși prea fierbinte să guști, poți apela la câteva trucuri simple ale maeștrilor bucătari. Intră și tu în breasla bucătarilor celebri împrumutând din practicile care îi salvează din impas. Uite cum să-ți dai seama dacă puiul la cuptor este gătit:

  • interiorul cărnii își schimbă culoarea dinspre roz spre alb;
  • puiul prinde o crustă arămie închisă la culoare și tare;
  • sucul propriu care a rămas în carne are o culoare gri-maro.

Dacă ai folosit puiul pentru supă sau vrei să pregătești salată cu pui fiert, uite cum să știi când e gata:

  • carnea începe să se desprindă de pe os;
  • apa în care a fiert își schimbă culoarea;
  • carnea devine mai moale și albicioasă.

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de rețete – Istoria puilor și rolul lor în nutriție