Frigărui de pui

Dificultate
Mică
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente rețeta Frigărui de pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 300 g piept de pui LaProvincia fără os și piele
  • 1 ceapă roșie
  • 6 ciuperci champignon
  • 1 dovlecel
  • 2 roșii mari
  • 1 ardei roșu mic
  • 100 ml lapte cu conținut mic de grăsimi
  • 1 ardei iute verde mare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • sare

Frigărui de pui sau pui tras în țeapă

Rețeta de frigărui de pui implică precizie și relaxare. Deși vei avea de tăiat legume și carne, la final totul îți va părea o joacă.

Detalii mod de preparare rețetă Frigărui de pui

  1. Taie 300 g piept de pui LaProvincia fără os și piele în bucăți mici, de formă pătrată.
  2. Acoperă carnea cu 100 ml lapte cu conținut mic de grăsimi și lasă-l în frigider, la marinat, pentru o oră. Apoi, lasă carnea la scurs, să se liniștească.
  3. Taie 6 ciuperci champignon, 1 ardei roșu mic, 1 dovlecel, 2 roșii mari și 1 ceapă roșie în bucăți de mărimi și forme similare cu cele de pui.
  4. Dă-le și mai multă aromă legumelor, adaugă-le 2 căței de usturoi zdrobiți, boia de ardei dulce, sare și piper, după gust.
  5. Adaugă bucăți mici dintr-un ardei iute verde mare și acoperă legumele cu o folie. Lasă-le la frigider pentru o oră.
  6. Aliniază legumele și bucățile de carne pe bețe de frigărui. Ordinea ingredientelor nu este obligatoriu să fie aceeași. Însă, îți recomandăm o alternare echilibrată a bucăților.
  7. Unge frigăruile cu 2 linguri de ulei de măsline.
  8. Prăjește totul pe un grătar încins, timp de 5 minute pe fiecare parte. Carnea este pregătită, atunci când furculița pătrunde ușor în bucăți. Acum servește, nici nu ai nevoie de garnitură separat.

Ponturi de bucătar pentru frigărui de pui

  • Rețeta de mai sus a fost dezvoltată pentru 4 frigărui, așa că îți recomandăm să te aprovizionezi și cu numărul necesar de bețe pentru frigărui.
  • Dacă vrei să prepari totul pe grătarul din curte, lasă bețele la înmuiat pentru o jumătate de oră, în apă rece, ca să micșorezi riscul ca ele să ardă.
  • Frigăruile se servesc calde. Cu cât se răcește carnea, cu atât se va întări.
  • Poți înlocui ardeiul iute cu pudră de curry, dacă vrei să te asiguri că ingredientele au condimente aplicate uniform.
  • Tigaia grill și plita sunt cele mai potrivite ustensile pentru pregătitul frigăruilor în bucătărie. Se pot prepara și pe grilajul din cuptor. Durează 15 minute ca ingredientele să fie gata la cuptor.
  • Dacă vrei un gust mai puternic, poți înlocui pieptul de pui LaProvincia cu pulpe dezosate LaProvincia.
  • Salată verde cu ingrediente de sezon, salată de ardei copți sau sosul tzatziki sunt garnituri excelente pentru frigăruile de pui.
  • Frigăruile pot fi completate cu ardei grași verzi, vinete și alte legume asemănătoare.

Frigărui de pui bune pentru servire

Rețeta de frigărui de pui devine rapid o joacă de copii, atunci când alegi să trăiești sănătos.

Rezultatul este gustos, ușor și colorat. Poți servi frigărui de pui la o petrecere, la prânz sau cină ori de fiecare dată când prietenii vor să petreceți timp împreună.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.
Ia-ți cadoul Craciun!