Păstrează prospețimea fructelor tăiate

Dacă ai tăiat un măr sau un alt fruct în felii și nu poți să îl consumi imediat, dar vrei să îi păstrezi culoarea și prospețimea, fără să se înnegrească, există două soluții minune care te ajută. 

  1. Stropește fructul tăiat cu suc de lămâie.
  2. Amestecă puțină miere cu puțină apă și unge feliile tăiate.

Acidul citric și vitamina C din sucul de lămâie, precum și o peptidă din miere încetinesc procesul de oxidare care provoacă decolorarea.

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi trucul!

Cum să gătești pui la cuptor fără tavă?

Vezi trucul!

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp?

Vezi trucul!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție