Pate de ficat de pui de casă

Dificultate
Medie
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente rețeta Pate de ficat de pui de casă

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 250 g ficăţei de pui LaProvincia
  • 25 g smântână pentru gătit
  • 50 g unt
  • 2 cepe mici
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 linguriţe ulei
  • ½ linguriţă cimbru uscat
  • ½ legătură pătrunjel
  • sare

Rețetă pate de ficat de pui de casă cât de gras vrei

Ficăţeii de pui sunt ingredientele care te vor ajuta să pui pe masă un pate cu mult mai delicios decât echivalentul său din comerţ.

Detalii mod de preparare rețetă Pate de ficat de pui de casă

  1. Spală 250 g ficăţei de pui LaProvincia şi lasă-i să se scurgă. Vine imediat vremea lor.
  2. Pune 5 lingurițe de ulei la încins într-o tigaie, împreună cu 25 g de unt.
  3. Adaugă ficăţeii. Apoi, totul va începe să aibă aroma unei mâncări gustoase, în curs de preparare.
  4. Lasă ficatul să se prăjească pe jumătate (îşi schimbă culoarea, dar nu arată ca şi cum ar fi gata) şi adaugă 2 cepe mici tăiate, 2 căței de usturoi şi ½ linguriţă cimbru uscat.
  5. Colorează tigaia cu ½ legătură pătrunjel tăiat mic, atunci când ceapa devine aurie. Amestecă timp de 3-5 minute. Apoi, lasă ingredientele să se liniştească.
  6. Pregăteşte totul de blender. Adaugă încă 25 g unt, 25 g smântână pentru gătit şi sare. Pasează amestecul într-un blender.
  7. Lasă ficăţeii pasaţi şi condimentaţi 6-8 ore la frigider ca să capete aspectul viitoarei mâncări preferate.

Poftă bună de pate de ficat de pui de casă!

Vrei să mănânci o porție apetisantă de pui pe pâine? Rețeta de pate de pui de casă îmbină tradiția și modernul într-un singu preparat.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.