Piftie de pui

Dificultate
Medie
Timp de preparare
200 min.

Ingrediente rețeta Piftie de pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 6 copănele de pui cu os și piele LaProvincia
  • 4 aripioare de pui LaProvincia
  • 3 morcovi
  • 2 țeline
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Piftie de pui cu chef de party

Cunoscută și ca răcitură, rețeta de piftie de pui e cea pe care ți-ai dori să o gătești în fiecare anotimp, dar o faci doar iarna.

Detalii mod de preparare rețetă Piftie de pui

  1. Porționează 4 aripioare de pui LaProvincia și pune-le într-o oală, împreună cu 6 copănele de pui cu os și piele LaProvincia.
  2. Curăță 3 morcovi, 2 țeline și 2 căței de usturoi. Adaugă legumele peste pui.
  3. Acoperă totul cu apă rece și completează cu sare, piper și 3 foi de dafin.
  4. Aprinde focul mic și spumează, atunci când este cazul. Menține intensitatea scăzută a focului, chiar dacă procesul de fierbere durează mai mult.
  5. Scoate morcovii și țelina, atunci când legumele sunt aproape fierte și continuă doar cu puiul. Vei mai avea nevoie să elimini spuma care se formează.
  6. Atunci când carnea începe să se desprindă de pe os, scoate-o din apă și las-o la răcit.
  7. Lasă și supa rămasă la răcit, pentru degresare. După 20 de minute, filtrează apa printr-o sită.
  8. Curăță 1 ceapă și adaug-o în apa pe care tocmai o pui, din nou, la încălzit. Completează cu carnea de pui.
  9. Acoperă totul cu un capac, lasă focul la o intensitate foarte mică (astfel încât să nu dea în clocot) și fierbe pentru o oră și 20 de minute.
  10. Lasă totul să se răcească. Filtrează apa încă o dată, ca să elimini și bucățile de usturoi.
  11. Porționează carnea de pui în fâșii cât mai mici, taie legumele rondele și începe decorarea.
  12. Pune supa într-un vas termorezistent cu capac sau în forme de brioșe ori savarine. Decorează cu morcovul și țelina și completează cu o legătură de pătrunjel tăiată.
  13. Lasă piftia de pui la răcit pentru circa 8 ore.

Ponturi de bucătar pentru piftie de pui

  • Dacă nu reușești să scoți piftia din formă, cufund-o în apă fierbinte, pentru 1-2 secunde.
  • Poți decora piftia cu rondele de ou fiert, icre roșii, ouă de prepeliță fierte, boabe de mazăre fierte, castraveți murați sau morcov tăiat în formă de floare.
  • Dacă vrei să te asiguri că piftia s-a închegat, ține-o pentru un minut în congelator, după ce trec cele 8 ore.
  • Piftia poate fi servită cu muștar sau hrean ori lângă alte aperitive de Sărbători.
  • Pentru că puiul are un tip de carne slab în grăsimi, îți recomandăm să consumi răcitura în maxim 4 zile de la preparare.
  • Pentru un plus de varietate, poți încerca să faci piftie dintr-un pui întreg, piept și spate de pui sau pipote.
  • Cantitatea de usturoi necesară pentru rețetă este orientativă. După gust, poți adăuga alți căței de usturoi.
  • Dacă vrei ca piftia să fie mai picantă, poți folosi piper boabe.
  • Poți folosi și spate de pui dacă dorești.

Piftie de pui, bună pentru servire

Cine nu își dorește să mănânce, măcar o dată pe an, o piftie de pui gustoasă? Aceasta este și singurul preparat al iernii pe care abia așteptăm să îl consumăm rece. Rețeta de piftie de pui este ușoară, sănătoasă și recomandată mai ales familiilor cu copii.

Poate că durează să pui în aplicare rețeta de piftie de pui. Însă, cu siguranță te vei bucura după ce o prepari și te vei bucura să o prezinți celor dragi.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.