- Găteşte 220 g de paste subţiri până când capătă textura al dente.
- Amestecă sare, piper şi ¼ cană de făină într-o farfurie adângă şi, apoi, trece prin amestec 4 bucăţi de piept de pui LaProvincia fără piele, dar cu îndrăzneală.
- Încălzeşte ¼ cană de ulei de măsline şi o linguriţă de unt într-o tigaie, la foc mediu. S-a topit amestecul? Adaugă puiul.
- Scoate amestecul de mai sus şi adaugă 2 căţei de usturoi feliaţi. Completează cu ½ ceapă tăiată.
- Adaugă ⅓ cană de supă de pui şi amestecă până când zeama scade la jumătate din cantitatea iniţială – adică circa trei minute.
- Colorează cu ½ conservă de tomate tăiate şi amestecă. Adaugă şi ½ linguriţă de zahăt, sare şi piper.
- Lasă totul la cuptor pentru 30 de minute.
- Atunci când mâncarea pare aproape făcută, cheamă ⅛ cană de pătrunjel tăiat în tigaie. Amestecă.
- Lasă pieptul de pui să se odihnească deasupra sosului şi adună ⅛ cană de parmezan proaspăt ras.
- Focul mic întreţine mâncarea până când brâna se topeşte complet.
- Odată ce mâncarea e gata, adaugă tăiţeii gătiţi şi acoperă cu sos pe o altă farfurie. Pieptul de pui va sta deasupra pastelor, în aşteptarea unei noi cantităţi de pătrunjel.
Poftă bună de pui cu parmezan!
Puiul cu parmezan poate fi gătit oricând, nu doar atunci când abia începe școala. Este posibil ca tu și cei dragi să vă doriți să repetați rețeta de pui cu parmezan cât de rapid.