- Începe cu tăierea. Secţionează cele 4 bucăți de piept de pui LaProvincia pe lateral, până aproape de capătul laturii. Întinde carnea, ca să ai patru bucăţi generoase de piept. Ia bucăţile la bătut până când devin subţiri cât o jumătate din lăţimea degetului tău.
- Pregăteşte restul ingredientelor. Toacă 1/2 legătură de mărar, un căţel de usturoi, două fire de ceapă verde şi o legătură de pătrunjel. Amestecă-le cu coaja rasă a unei lămâi.
- Scoate untul din frigider şi taie patru batoane lungi cât pachetul şi late cât degetul. Adaugă-le deasupra verdeţurilor cât să le colorezi. Apoi, pune batoanele pe fiecare bucată din piept.
- E vremea să pregăteşti puiul cu sare şi ce a rămas din verdeaţă deasupra untului. Rulează pieptul cu tot cu unt.
- Este vremea pentru bătaie – a două – trei ouă, cu sare şi piper. Asigură capetele rulourilor de carne cu usturoi şi înmoaie-le în patru – cinci linguri de făină, ouăle bătute şi 150 grame pesmet. Mută rezultatul într-o tigaie cu ulei încins şi prăjeşte totul pe fiecare parte, pentru trei minute.
- Mută puiul aproape pregătit în tavă şi lasă-l pentru o jumătate de oră în cuptor. Adaugă-i cartofi în farfurie sau o salată. Cina cu iz de Kiev este gata!
Poftă bună de pui Kiev!
Reteța de pui Kiev nu își propune să îți arate proveniența puiului gătit cu ingredientele de mai sus, dar te ajută să prepari o cină delicioasă și mai sănătoasă!