Pui shanghai

Dificultate
Mică
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente rețeta Pui shanghai

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui fără os și piele LaProvincia
  • 3 ouă
  • 3 căței de usturoi
  • 250 g pesmet
  • 200 g făină albă
  • 50 g susan
  • 3 linguri ulei
  • ½ linguriță boia de ardei dulce
  • ½ linguriță praf de curry
  • ½ linguriță busuioc uscat
  • ½ linguriță piper măcinat
  • ½ lingură sare

Pui shanghai înfofolit

Cine nu a mâncat măcar o dată în viață pui shanghai? Aceste alternative mai ușor de consumat și mai cărnoase decât șnițelele se găsesc în aproape orice restaurant, indiferent de specific.

Detalii mod de preparare rețetă Pui shanghai

  1. Taie 1 piept de pui fără os și piele LaProvincia în felii lungi și subțiri.
  2. Pisează 3 căței de usturoi și amestecă bine rezultatul cu puiul.
  3. Pune 200 g de făină albă, ½ linguriță de boia dulce, ½ linguriță de praf de curry, ½ linguriță de busuioc uscat, ½ linguriță de piper măcinat și ½ lingură de sare într-un bol încăpător.
  4. Amestecă bine mirodeniile între ele. Completează cu fâșiile de carne și ai grijă să fie totul amestecat uniform. Făina trebuie să acopere suprafața cărnii în totalitate.
  5. Bate bine 3 ouă întregi și trece fiecare fâșie de pui prin rezultat.
  6. Pune 250 g pesmet într-un alt bol și amestecă-l cu 50 g de susan, adaugă sare și trece fiecare fâșie prin pesmet și celelalte ingrediente.
  7. Pune 3 linguri ulei la încins, la foc mediu, într-o tigaie. Așteaptă câteva minute, apoi prăjește fâșiile de carne, întorcându-le pe fiecare parte.
  8. Lasă puiul să se rumenească până când capătă o culoare galben-maronie.
  9. Scoate fâșiile de pui shanghai pe o farfurie tapetată cu un prosop de bucătărie din hârtie, ca să elimini excesul de ulei.
  10. Servește cu o garnitură sau un sos.

Ponturi de bucătar pentru pui shanghai

  • Dacă preferi mâncărurile înțepătoare, poți să înlocuiești boiaua de ardei dulce cu cea de ardei picant. Totuși, îți recomandăm o adaptare pe etape.
  • O metodă practică de amestecare a condimentelor de la pasul 3 este să le pui într-o pungă curată și ermetică și să o agiți. Apoi, poți adăuga și fâșiile de carne – atâta timp cât le agiți bine, cel puțin 30 de secunde.
  • Pentru o carne mai aromată, poți marina puiul în sos de soia, pentru 30 de minute – o oră.
  • Puiul shanghai se potrivește cu legumele marinate sau fierte, care să compenseze consistența cărnii. Salata este o altă opțiune potrivită serilor, la fel ca tăițeii.
  • Dacă vrei să ai o cantitate mică de susan pe fâșii, îl poți adăuga în aluatul de ouă, împreună cu o linguriță de boabe de muștar.

Pui shanghai bun pentru servire

Rețeta de pui shanghai este una simplă, care devine din ce în ce mai rapidă, odată ce o exersezi. Ingredientele sunt disponibile pe tot parcursul anului, așa că poți prepara mâncarea oricând.

Puiul shanghai este potrivit pentru prânz, cină, servire la petreceri și mese cu oaspeți tineri. Poți face aperitivele mai interesante cu câteva fâșii de astfel de preparat, iar musafirii vor ști că urmează să guste o tratație delicioasă.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.