Pui Tikka Masala

Dificultate
Medie
Timp de preparare
110 min.

Ingrediente rețeta Pui Tikka Masala

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 500 g piept de pui LaProvincia
  • 4 cm ghimbir proaspăt
  • 2 linguri ulei de arahide
  • pătrunjel verde
  • 2 roșii și 2 cepe
  • 1/2 ardei iute, sare, piper, boia iute
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță chimion pudră, coriandru măcinat
  • 1 linguriță garam masala
  • 1 linguriță scorțișoară pudră
  • cardamom pudră
  • 2 foi dafin
  • 10 g zahăr brun
  • 240 g smântână (25% grăsime)
  • 1 lingură de bulion (40 g)

Pui Tikka Masala fierbinte precum clima indiană

Are o explozie fabuloasă de condimente care se împletesc atât de minunat, încât nu ai cum să nu te îndrăgostești de gustul final! Fă pui Tikka Masala dacă vrei să impresionezi musafirii, fără să te agiți prea mult.

Detalii mod de preparare rețetă Pui Tikka Masala

  1. Fă pătrate din 500 g piept de pui LaProvincia şi colorează-l. Pe post de instrumente foloseşte sare, piper, boia iute, cardamon, coriandru, garam masala (amestec de condimente ce formează curry). Amestecă condimentele într-un tablou uniform, până când puiul dispare sub ele. Lasă-l la odihnit şi învelit – adică la marinat – pentru o jumătate de oră.
  2. Ai chef de creat mini-opere de artă din ingrediente? Ia la tăiat 2 cepe, 4 cm de ghimbir, ½ ardei iute şi 2 roşii.
  3. Încinge o tigaie cu o lingură de ulei de arahide. Ca să nu se simtă singur, adaugă ceapa, ardeiul iute şi o jumătate din ghimbir. Lasă-le să se coloreze de bucurie.
  4. Ca să fie o petrecere completă, adaugă roşiile, cardamonul şi piperul.
  5. Cui îi plac petrecerile previzibile? Schimbă atmosfera şi aroma din bucătărie cu 50 – 60 ml de apă şi lasă totul să se desfăşoare. Atmosfera e potrivită atunci când tigaia conţine un sos dens.
  6. E timpul ca puiul să se bronzeze. Pune-l într-o tigaie-grătar, până când bronzul este uniform. Apoi, taie-l în bucăţele.
  7. Acum poţi să scoţi wok-ul din dulap şi să îl foloseşti. Toarnă o lingură de ulei cu foile de dafin, 1 linguriță de scorţişoară, ghimbirul rămas şi usturoiul pisat până când îţi arată că le place să stea la wok (câteva minute).
  8. Adaugă puiul, toarnă masala de care îţi spuneam la început şi amestecă.
  9. Acum totul începe să arate ca în emisiunile de cooking şi fine dining. Adaugă 100 ml de apă fierbinte şi amestecă încet. Plusează cu boia, o linguriță de chimion pudră, garam masala, 10 g zahăr brun şi pătrunjel verde. Ştii că reţeta e pe final atunci când adaugi 1 lingură de bulion, sare şi 240 g smântână.
  10. Felicitări! Acum poţi găti o reţetă medie pe care este posibil să nu o cunoască o parte din invitaţii tăi la masă. Completează cu orez basmatic fiert pe post de garnitură.

Poftă bună de Pui Tikka Masala!

Rețeta de pui Tikka Masala va fi picantă, condimentată, fierbinte precum clima indiană. Savureaz-o la cină, împreună cu cei dragi și este posibil să plănuiești când vei repeta pașii de mai sus.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.