- Fă pătrate din 500 g piept de pui LaProvincia şi colorează-l. Pe post de instrumente foloseşte sare, piper, boia iute, cardamon, coriandru, garam masala (amestec de condimente ce formează curry). Amestecă condimentele într-un tablou uniform, până când puiul dispare sub ele. Lasă-l la odihnit şi învelit – adică la marinat – pentru o jumătate de oră.
- Ai chef de creat mini-opere de artă din ingrediente? Ia la tăiat 2 cepe, 4 cm de ghimbir, ½ ardei iute şi 2 roşii.
- Încinge o tigaie cu o lingură de ulei de arahide. Ca să nu se simtă singur, adaugă ceapa, ardeiul iute şi o jumătate din ghimbir. Lasă-le să se coloreze de bucurie.
- Ca să fie o petrecere completă, adaugă roşiile, cardamonul şi piperul.
- Cui îi plac petrecerile previzibile? Schimbă atmosfera şi aroma din bucătărie cu 50 – 60 ml de apă şi lasă totul să se desfăşoare. Atmosfera e potrivită atunci când tigaia conţine un sos dens.
- E timpul ca puiul să se bronzeze. Pune-l într-o tigaie-grătar, până când bronzul este uniform. Apoi, taie-l în bucăţele.
- Acum poţi să scoţi wok-ul din dulap şi să îl foloseşti. Toarnă o lingură de ulei cu foile de dafin, 1 linguriță de scorţişoară, ghimbirul rămas şi usturoiul pisat până când îţi arată că le place să stea la wok (câteva minute).
- Adaugă puiul, toarnă masala de care îţi spuneam la început şi amestecă.
- Acum totul începe să arate ca în emisiunile de cooking şi fine dining. Adaugă 100 ml de apă fierbinte şi amestecă încet. Plusează cu boia, o linguriță de chimion pudră, garam masala, 10 g zahăr brun şi pătrunjel verde. Ştii că reţeta e pe final atunci când adaugi 1 lingură de bulion, sare şi 240 g smântână.
- Felicitări! Acum poţi găti o reţetă medie pe care este posibil să nu o cunoască o parte din invitaţii tăi la masă. Completează cu orez basmatic fiert pe post de garnitură.
Poftă bună de Pui Tikka Masala!
Rețeta de pui Tikka Masala va fi picantă, condimentată, fierbinte precum clima indiană. Savureaz-o la cină împreună cu cei dragi și este posibil să plănuiești când vei repeta pașii de mai sus.