Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Saramură de pui de curte

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
35 min.

5.00 / 5

Ingrediente Saramură de pui de curte

Saramură de pui

Dacă vrei să încerci variantele reinventate ale rețetelor tradiționale de la bunici, îți propunem această rețetă de saramură de pui, de care sigur ai auzit în copilărie. Varianta populară a acestei rețete este cu pește, însă se potrivește de minune și folosind pui. Obții o saramură delicioasă, cu gust intens de pui și legume aromate pe lângă. Prepară această rețetă pentru a te convinge de aroma deosebită a puiului și de combinația delicioasă dintre ingrediente!

Detalii mod de preparare rețetă Saramură de pui de curte

0 0 votes
Nota

Mod de preparare pentru saramură de pui de c

  1. Spală 1 caserolă de piept de pui de curte feliat șnițel LaProvincia și usucă bucățile de carne cu șervețele de bucătărie.
  2. Condimentează carnea cu sare, piper măcinat, 1 linguriță cimbru și 2 linguri ulei de măsline.
  3. Aprinde cărbunii la grătar și pune pieptul de pui la foc. Lasă fiecare felie 5-6 minute pe fiecare parte până când se rumenește. 
  4. Așază lângă pui, pe grătar, 2 ardei grași și 2 roșii și întoarce-le pe fiecare parte până când coaja se desprinde și se înnegrește. 
  5. Pune la fiert 700 ml apă într-o oală încăpătoare și adaugă sare după gust. 
  6. Adaugă în apă 1 legătură de cimbru proaspăt, 1 ardei iute roșu tăiat rondele subțiri, boabe de piper, ½ linguriță tarhon și 1 frunză de dafin. Lasă apa să fiarbă 5 minute la foc mic.
  7. Ardeii și roșiile, odată luate de pe grătar, se curăță de coajă, se mărunțesc în cubulețe mici și se pun în apă.
  8. Curăță 4 căței de usturoi, dintre care 2 trebuie tăiați rondele și 2 zdrobiți. După ce ai terminat, pune-i în oala cu saramură și mai lasă apa la fiert încă 3-4 minute.
  9. După ce carnea este gata, așaz-o într-un vas termorezistent și toarnă deasupra saramura. Pune totul la cuptor 15-20 minute la 180°C.
  10. Rețeta este gata. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru saramură de pui de curte

  • Poți adăuga la saramură și alte ierburi aromatice precum oregano, rozmarin și busuioc dacă vrei un gust intens.
  • Dacă vrei ca puiul tău să fie fraged și puternic aromat, prepară o marinadă acidă în care să lași carnea 2-3 ore înainte de gătit.
  • Pune mai puțin ardei iute dacă nu obișnuiești să mănânci picant sau renunță la piperul boabe.
  • Pentru un plus de savoare, folosește și alte legume la saramură, precum țelina, păstârnacul sau rădăcina de pătrunjel. Acestea trebuie înlăturate din saramură după ce au fiert.
  • Dacă vrei ca saramura să aibă o consistență mai solidă, adaugă în compoziție suc de roșii.
  • Ai grijă să întorci pieptul doar o singură dată de pe o parte pe cealaltă. Dacă întorci carnea de prea multe ori și o înțepi cu furculița, își va pierde sucurile naturale.
  • Asigură-te că ai curățat grătarul înainte de a pune carnea și legumele. Șterge grilajul cu o jumătate de ceapă sau cu o bucată de grăsime.
  • La această rețetă poți folosi și alte părți ale puiului, precum aripioarele, pulpele superioare ori copănelele.
  • Dacă nu ai grătar, poți găti puiul la tigaia grill. Adaugă și puțin vin lângă carne pentru că va fi mai aromată.
  • După ce ai scos vasul cu saramură din cuptor, presară deasupra pătrunjel și leuștean pentru a parfuma preparatul.
  • Poți servi saramura alături de cartofi copți aromați în unt și presărați cu verdețuri. În acest caz, poți să pui pe farfurie doar pieptul de pui, fără zeamă.
  • Adaptează cantitatea de sare pe care o folosești la saramură în funcție de preferințele tale. Este bine să nu faci excese și să utilizezi o cantitate moderată, astfel încât să dai gust preparatului.
  • Servește saramura de pui fierbinte, alături de mămăliguță caldă. 

Saramura cu pui, gustul bun al copilăriei

În unele zone ale țării saramura cu pui de curte este o rețetă de temelie pentru bucătăria românească. Deși este mai popularizată saramura de pește, cea cu pui este la fel de gustoasă. 

Rețeta de saramură cu pui este delicioasă, fiind perfectă de savurat într-o seară petrecută cu familia. Surprinde-i pe cei dragi cu un preparat gustos și bine aromat și bucură-te de carnea rumenită și legumele coapte alături de saramura picantă! 

Produsele LaProvincia
Pui crescut la sol
Mici de pui
Află mai multe
Pui de curte
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x