Secretul curățării rodiilor fără să te murdărești

Când ți-e poftă să mănânci o rodie, nu te mai gândești cât de complicat este să o tai fără să-i zdrobești semințele. Tot ce e în mintea ta este cât de aromată și zemoasă este aceasta și cu ce gust plăcut îți răsfață papilele gustative.

Dacă vrei să ajungi la toate semințele fructului, trebuie să o tai printr-o metodă specială. Nu te îngrijora, drumul nu este anevoios! Procesul seamănă cu tăierea unei portocale.

  • Pasul 1: începe prin a tăia pe orizontală capacul rodiei, la aproximativ 3-4 cm de vârf. Cuțitul nu trebuie să pătrundă prea mult rodia, ci trebuie doar să taie coaja. 
  • Pasul 2: după ce ai tăiat capacul, taie pe verticală aproximativ 6-7 secțiuni. 
  • Pasul 3: ține cu ambele palme rodia și învârte-le în direcție opusă. Astfel, aceasta se va desface mult mai ușor și fără să o zdrobești.

Acum că ai reușit să ajungi până în cele mai întunecate zone ale unei rodii și ai desfăcut toate semințele, este posibil să ai prea multe. Din nou, stai fără griji! Le poți folosi în salata de vinete sau într-o salată verde cu pui. Rodia oferă mâncării un gust dulce acrișor și prospețime.

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi trucul!

Cum să gătești pui la cuptor fără tavă?

Iată secretul!

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp?

Află tot!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase