Uite cum să identifici verdețurile „bătrâne” sau trecute

Dacă frunzele plantelor precum ștevia, urzicile sau usturoiul verde sunt foarte dezvoltate și prezintă o structură rigidă și ușor lemnoasă, ele nu mai sunt bune pentru consum. Verdețurile pot fi “trecute” ori „bătrâne” și capătă o textură neplăcută, iar gustul lor se schimbă ușor în cele mai multe cazuri.

Nu îți este foarte clar? Fă un test suplimentar și verifică grosimea și forma frunzelor. Frunzele tinere au dimensiuni mici, sunt subțiri, au o culoare verde deschisă și sunt ușor curbate spre interior.

Vezi și alte secrete din bucătărie
Află tot!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Vezi regulile de aur!

Cum să prepari carnea de pui ca la carte?

Vezi secretul!

Cum să legi mai bine compoziția sarmalelor?

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție