Uite cum să identifici verdețurile „bătrâne” sau trecute

Dacă frunzele plantelor precum ștevia, urzicile sau usturoiul verde sunt foarte dezvoltate și prezintă o structură rigidă și ușor lemnoasă, ele nu mai sunt bune pentru consum. Verdețurile pot fi “trecute” ori „bătrâne” și capătă o textură neplăcută, iar gustul lor se schimbă ușor în cele mai multe cazuri.

Nu îți este foarte clar? Fă un test suplimentar și verifică grosimea și forma frunzelor. Frunzele tinere au dimensiuni mici, sunt subțiri, au o culoare verde deschisă și sunt ușor curbate spre interior.

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi ce poți face!

Ce să faci cu piureul rămas de la masă

Hocus-pocus și ai aflat!

Cum să cureți un kiwi ușor, ca prin magie

Descifrează secretul!

Cum trebuie să arate un pui bine gătit

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție