Creștem Campioni!

Rugby Club Antonio Jr

Rugby-ul formează caractere

Rugby Club Antonio Jr. nu este doar un club de rugby, este o mare familie. Cu toate că este un club privat, fondatorii săi, Toni și Simona, au ales să se implice în comunitate și să le ofere unor copii mai puțin favorizați de soartă șansa să practice un sport nobil, bărbătesc și, mai mult, să le ofere o educație și chiar suport moral și emoțional. Aici, copiii nu sunt tratați în funcție de situația materială sau familială, toți sunt egali, se ajută atât în teren, cât și în afara lui. Grație atelierelor de dezvoltare personală sau de creație organizate periodic de club, copiii învață să se integreze într-un grup, să dăruiască și, cel mai important, învață ce înseamnă respectul, atât pentru coechipieri și adversari, dar și în viața de zi cu zi.

În România, rugby-ul a avut o creștere seminificativă în anii ’80. În țară existau mai mult de 12.000 de jucători, activând în 110 cluburi. In 1993, Țara Galilor era înfrântă categoric la Bucureşti, cu 24-6, în 1984 a venit o victorie asupra Scoției, iar în 1988 s-a obținut prima victorie în deplasare împotriva unei echipe participante la Turneul celor 5 Națiuni, respectiv 15-9 în fața Țării Galilor. Această moștenire este transmisă mai departe de Rugby Club Antonio Jr.

Astfel, copii orfani sau din familii monoparentale au acces la educație și la disciplina pe care o impune un sport de echipă. În teren se ajută, sunt umăr la umăr și, așa cum ne spunea unul dintre copii, “nu contează pe cine ai în față, contează pe cine ai alături”.

În ochii acestor copii poți citi determinarea, forța și concentrarea de dinaintea meciului. Toți știu că pot face performanță doar muncind împreună și ascultând indicațiile antrenorului.

Toni, antrenorul clubului, pare un tip dur la prima vedere, dar, vazându-l la lucru cu copiii, îți dai seama că este mai curând o figură parentală, știind când să îi încurajeze sau când să îi mustre pe elevii săi.

Chiar dacă în teren lupta este dură, după fiecare meci totul este uitat și copiii participă activ la prepararea unui grătar pentru toată familia Rugby Club Antonio Jr., oferit de Toni și Simona. E vremea să se relaxeze, să analizeze fazele meciului și să se distreze ascultând muzică, glumind și petrecând timp de calitate cu familia de la club.

Visul fondatorilor clubului este să își vadă copiii facând performanță la cele mai bune cluburi din România sau din străinătate și să îi încurajeze din tribune când vor juca pentru echipa națională.

Văzând implicarea și altruismul conducătorilor acestui club, LaProvincia a ales să îi ajute, sponsorizând activitatea lor pentru a crește în continuare campioni și de a readuce faima rugby-ului românesc din anii ’80.

Alți campioni

Andreea Ailincăi

Andreea Ailincăi s-a născut într-un sat din Moldova aflat la 80 de kilometri de municipiul Bacău. Andreea Ailincăi s-a nascut într-o familie cu posibilități materiale reduse. Andreea Ailincăi are patru frați pe care îi vede într-o singură vacanță pe an, de sărbători. Andreea Ailincăi este înaltă, este puternică, este ambițioasă.

Adelina Ionescu

Adelina Ionescu este campioana României la gimastică, la vârsta de numai 9 ani. Provine dintr-o familie săracă, nevoită să stea cu chirie intr-o comună de lângă București...

"Campionii nu se plâng niciodată.
Sunt prea ocupați să devină mai buni." - John Wooden

Ultimele articole de Blog

Mai gătim, dar și citim.
Câteva lucruri interesante de știut și dat mai departe.

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase