Creștem Campioni!

Rugby Club Antonio Jr

Rugby-ul formează caractere

Rugby Club Antonio Jr. nu este doar un club de rugby, este o mare familie. Cu toate că este un club privat, fondatorii săi, Toni și Simona, au ales să se implice în comunitate și să le ofere unor copii mai puțin favorizați de soartă șansa să practice un sport nobil, bărbătesc și, mai mult, să le ofere o educație și chiar suport moral și emoțional. Aici, copiii nu sunt tratați în funcție de situația materială sau familială, toți sunt egali, se ajută atât în teren, cât și în afara lui. Grație atelierelor de dezvoltare personală sau de creație organizate periodic de club, copiii învață să se integreze într-un grup, să dăruiască și, cel mai important, învață ce înseamnă respectul, atât pentru coechipieri și adversari, dar și în viața de zi cu zi.

În România, rugby-ul a avut o creștere seminificativă în anii ’80. În țară existau mai mult de 12.000 de jucători, activând în 110 cluburi. In 1993, Țara Galilor era înfrântă categoric la Bucureşti, cu 24-6, în 1984 a venit o victorie asupra Scoției, iar în 1988 s-a obținut prima victorie în deplasare împotriva unei echipe participante la Turneul celor 5 Națiuni, respectiv 15-9 în fața Țării Galilor. Această moștenire este transmisă mai departe de Rugby Club Antonio Jr.

Astfel, copii orfani sau din familii monoparentale au acces la educație și la disciplina pe care o impune un sport de echipă. În teren se ajută, sunt umăr la umăr și, așa cum ne spunea unul dintre copii, “nu contează pe cine ai în față, contează pe cine ai alături”.

În ochii acestor copii poți citi determinarea, forța și concentrarea de dinaintea meciului. Toți știu că pot face performanță doar muncind împreună și ascultând indicațiile antrenorului.

Toni, antrenorul clubului, pare un tip dur la prima vedere, dar, vazându-l la lucru cu copiii, îți dai seama că este mai curând o figură parentală, știind când să îi încurajeze sau când să îi mustre pe elevii săi.

Chiar dacă în teren lupta este dură, după fiecare meci totul este uitat și copiii participă activ la prepararea unui grătar pentru toată familia Rugby Club Antonio Jr., oferit de Toni și Simona. E vremea să se relaxeze, să analizeze fazele meciului și să se distreze ascultând muzică, glumind și petrecând timp de calitate cu familia de la club.

Visul fondatorilor clubului este să își vadă copiii facând performanță la cele mai bune cluburi din România sau din străinătate și să îi încurajeze din tribune când vor juca pentru echipa națională.

Văzând implicarea și altruismul conducătorilor acestui club, LaProvincia a ales să îi ajute, sponsorizând activitatea lor pentru a crește în continuare campioni și de a readuce faima rugby-ului românesc din anii ’80.

Alți campioni

Andreea Ailincăi

Andreea Ailincăi s-a născut într-un sat din Moldova aflat la 80 de kilometri de municipiul Bacău. Andreea Ailincăi s-a nascut într-o familie cu posibilități materiale reduse. Andreea Ailincăi are patru frați pe care îi vede într-o singură vacanță pe an, de sărbători. Andreea Ailincăi este înaltă, este puternică, este ambițioasă.

Adelina Ionescu

Adelina Ionescu este campioana României la gimastică, la vârsta de numai 9 ani. Provine dintr-o familie săracă, nevoită să stea cu chirie intr-o comună de lângă București...

"Campionii nu se plâng niciodată.
Sunt prea ocupați să devină mai buni." - John Wooden

Ultimele articole de Blog

Mai gătim, dar și citim.
Câteva lucruri interesante de știut și dat mai departe.

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international