Nu atinge urzicile decât dacă ai mâinile protejate de mănuși de plastic și porți o bluză cu mâneci lungi. După ce te-ai echipat, scutură bine fiecare urzică și pune-o într-un bol cu apă călduță amestecată cu oțet. Lasă-le să stea acolo timp de 10 minute pentru că acest proces le va face să nu mai înțepe atât de tare. Nu renunța încă la mănuși. După cele 10 minute, scurge apa cu oțet și clătește urzicile cu apă rece.
Dacă, totuși, te înțepi în urzici, pune o bucată de scotch pe zona afectată și trage pentru a înlătura țepii care au rămas pe piele. Aplică, apoi, oțet și vei scăpa de senzația de arsură.
Este nevoie de puțin mai mult efort, dar merită din plin.
Puiul cu urzici este o porție de gust și nutrienți la farfurie. Urzicile au un gust specific primăverii și al copilăriei, iar puiul este fraged și aromat. Preparatul este ideal pentru perioada primăverii când se găsesc urzici proaspete, dar rețeta va ieși la fel de bine și cu urzici păstrate la congelator.
Supa de linte cu spanac şi pui este foarte sănătoasă, fiind bogată în vitamine şi aminoacizi esenţiali. De asemenea, aceasta se recomandă atât copiilor cu vârsta peste 1-2 ani, dar şi pentru momentele de gripă sau răceală. Gustul este delicios, iar textura este ușor cremoasă.
Aroma alimentelor pieptului de pui cu bacon și spanac va împrăștia în toată bucătăria un miros irezistibil, făcându-i pe toți membrii familiei să te însoțească cu bucurie la gătit.