pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Pui cu urzici

Puiul cu urzici este o porție de gust și nutrienți la farfurie. Urzicile au un gust specific primăverii și al copilăriei, iar puiul este fraged și aromat. Preparatul este ideal pentru perioada primăverii când se găsesc urzici proaspete, dar rețeta va ieși la fel de bine și cu urzici păstrate la congelator.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
40 min.

5.00 / 5

Ingrediente

Cum se prepară puiul cu urzici

Urzicile sunt folosite în bucătărie de foarte mult timp datorită gustului lor bogat, dar și fiindcă ajută la detoxifierea organismului, luptă împotriva anemiei pentru că sunt bogate în fier şi magneziu și sporesc energia. Combinația dintre carnea de pui și urzicile de sezon îți asigură un prânz sănătos, sățios și cu un gust bogat.

1. Organizează ingredientele

  • Spală bine 2 pulpe de pui fără piele LaProvincia.
  • Sortează și curăță bine 1 kg de urzici proaspete și apoi spală-le în apă rece de două ori pentru a îndepărta orice urmă de pământ sau gunoi.
  • Spală 5-6 fire de leuștean.

2. Începe să gătești

  • Pune 2 litri de apă la fiert într-o oală medie, iar când apa se apropie de punctul de fierbere adaugă urzicile și firele de leuștean.
  • Fierbe totul la foc mic pentru 10 minute.
  • Toacă mărunt 3 căței medii de usturoi și 1 ceapă albă medie.
  • Taie pulpele de pui în cubulețe sau fâșii de 1-2 cm.
  • Adaugă 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mediu.
  • Pune ceapa tocată, usturoiul tocat și bucățile de pui în tigaie. După 2-3 minute adaugă și 1 foaie de dafin și ½ polonic din apă în care fierb urzicile și ține la foc mic.
  • Scurge urzicile și leușteanul după 10 minute de fierbere. Adaugă-le în tigaia în care se face puiul.

3. Finalizează preparatul

  • Amestecă bine pentru 2-3 minute la foc mediu, până ce totul se omogenizează.
  • Condimentează cu sare și piper după gust.
  • Prepară un mujdei de usturoi pentru servire.
  • Poftă bună!

Dificultate de preparare

Puiul cu urzici se prepară în aproximativ 40 de minute și are un grad de dificultate redus. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător,
  • cuțit, 
  • oală medie,
  • tigaie antiaderentă,
  • polonic.

Timp de preparare pui cu urzici

  • Pregătești ingredientele în 15 minute.
  • Gătești totul 25 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute.

Pui cu urzici: Sfaturi de servire

Puiul cu urzici se servește cald, cu mămăliguță sau pâine proaspătă. Opțional, se poate adăuga mujdei de usturoi, hrean ras sau chiar smântână, pentru un gust mai puternic. La această rețetă se poate folosi și piept de pui.

Garnituri potrivite

  • pâine proaspătă,
  • smântână,
  • mămăliguță
  • mujdei,
  • hrean ras.

Pui cu urzici, gustos și revigorant

Primăvara se simte prin temperaturile mai generoase, dar și prin verdețurile din farfurie. Urzicile se prepară în multe feluri, dar cu pui sunt cele mai gustoase și mai sățioase. În 40 de minute se gătește un prânz delicios, ușor și hrănitor.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase