Puiul cu urzici este o porție de gust și nutrienți la farfurie. Urzicile au un gust specific primăverii și al copilăriei, iar puiul este fraged și aromat. Preparatul este ideal pentru perioada primăverii când se găsesc urzici proaspete, dar rețeta va ieși la fel de bine și cu urzici păstrate la congelator.
Urzicile sunt folosite în bucătărie de foarte mult timp datorită gustului lor bogat, dar și fiindcă ajută la detoxifierea organismului, luptă împotriva anemiei pentru că sunt bogate în fier şi magneziu și sporesc energia. Combinația dintre carnea de pui și urzicile de sezon îți asigură un prânz sănătos, sățios și cu un gust bogat.
Puiul cu urzici se prepară în aproximativ 40 de minute și are un grad de dificultate redus. Ca ustensile, ai nevoie de:
Puiul cu urzici se servește cald, cu mămăliguță sau pâine proaspătă. Opțional, se poate adăuga mujdei de usturoi, hrean ras sau chiar smântână, pentru un gust mai puternic. La această rețetă se poate folosi și piept de pui.
Primăvara se simte prin temperaturile mai generoase, dar și prin verdețurile din farfurie. Urzicile se prepară în multe feluri, dar cu pui sunt cele mai gustoase și mai sățioase. În 40 de minute se gătește un prânz delicios, ușor și hrănitor.